Verkkouutiset

Maavoimat kysyy reserviläisiltä halukkuutta poikkeusolojen tehtäviin

Etelä-Suomen sotilasläänissä toteutetaan alueen reserviläisille suunnattava pilottikysely, jonka tuloksia hyödynnetään poikkeusolojen suunnittelussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maavoimien mukaan kyselyn tarkoituksena on kartoittaa reserviläisten aktiivisuutta ja halukkuutta asevelvollisuusasioissa sekä selvittää kyselyiden hyödyllisyys rekrytoinnissa ja suunnittelussa.

Etelä-Suomen sotilasläänissä pilotoitavaan kyselyyn on yhdistetty jo käytössä ollut hakeutuminen maakuntajoukkoihin.

– Uutena elementtinä reserviläisille annetaan mahdollisuus osoittaa oma kiinnostuksensa erilaisiin poikkeusolojen tehtäviin sekä tuoda esille omaa osaamistaan. Näitä voidaan hyödyntää sotilaallisessa toiminnassa ja poikkeusolojen suunnittelussa. Kyselyä kehitetään pilotoinnista saatujen kokemusten perusteella ja laajennetaan mahdollisesti valtakunnalliseksi, maavoimat kertoo tiedotteessaan.

Pilottikyselyn yhteydessä reserviläiset voivat ilmoittaa halukkuutensa myös Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen ja reserviläisjärjestöjen toimintaan sekä kiinnostuksensa muiden viranomaisten poikkeusolojen toimintoihin.

Kyselyyn vastaaminen ei varmista reserviläiselle sodan ajan tehtävää. Lopullinen tehtäviin sijoittaminen tehdään Puolustusvoimien tarpeiden ja näkemyksen mukaisesti. Kyselyyn vastaaminen on luonnollisesti vapaaehtoista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)