Verkkouutiset

Tutkimus: Kokoomus luotetuin kuntapuolue

Perussuomalaiset pärjäsi kyselyssä hallituspuolueista selvästi heikoiten.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kunnallisalan kehittämissäätiön tilaama tutkimus selvittää kuntalaisten motiiveja äänestyskäyttäytymisen taustalla. Kyselyn mukaan kansalaiset pitävät kokoomusta, keskustaa ja SDP:tä kyvykkäimpinä puolueina kuntapäätöksenteossa.

Kolmen kärki oli Kunnallisalan kehittämissäätiön tilaamassa tutkimuksessa hyvin lähekkäin. Kärkipaikkaa pitävään kokoomukseen luotti 42, SDP:hen 41 ja keskustaan 40 prosenttia vastaajista.

Kärkikolmikosta on matkaa neljänneksi eniten luotettuihin vihreisiin, joita osaavana piti 27 prosenttia. Perussuomalaiset pärjäsivät kyselyssä heikosti. Se jäi muista hallituspuolueista selvästi vain noin 19 prosentin kannatuksella.

Puoluekantojen lisäksi kyselyssä selvitettiin, millaisena kuntalaiset pitävät hyvää kunnanvaltuutettua. Kyselyn mukaan kuntalaiset arvostavat valtuutettuja, jotka ovat itsenäisiä ja erottuvat joukosta. Toisena merkittävänä kriteerinä pidetään kunnan kokonaisedun ajamista ilman äänten kalastelua.

Kyselystä uutisoi Yle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)