Verkkouutiset

HS: Kokoomuksella kuntavaaleissa varmimmat äänestäjät – kolme suurta tasoissa gallupissa

Suurimman kuntapuolueen paikka on tuoreimman gallupin mukaan täysin auki.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin sanomien teettämä kannatusmittaus paljastaa, että lähestyvien kuntavaalien äänestysprosentti uhkaa jäädä alhaiseksi. Peräti 43 prosenttia vastaajista ei joko aio äänestää ollenkaan tai eivät halua kertoa ketä aikovat äänestää. Suuren epätietoisten osuuden ennustetaan johtavan alhaiseen äänestysprosenttiin.

Kokoomus, keskusta ja SDP ovat kannatusluvuissa melkein tasoissa. Kokoomusta äänestäisi juuri nyt 19 prosenttia, keskustaa 19,6 prosenttia ja sosiaalidemokraatteja 19,9 prosenttia vastanneista.

Alhaisen äänestysprosentin arvioidaan kannatusmittauksessa koituvan kokoomukselle eduksi. Kokoomuksen kannattajat ovat tunnollisia äänestäjiä. Peräti 91 prosenttia kokoomusta kannattavista kertoo äänestävänsä joko varmasti tai melko varmasti.

Alueellisesti kokoomus hallitsee kolmea suurinta kaupunkia, Helsinkiä, Espoota ja Tamperetta. Yli neljännes kokoomuksen koko äänisaaliista kertyy kolmessa suurimmassa kaupungissa. Kaupungeissa äänestysprosentti on kuitenkin alhaisempi kuin maaseudulla, jossa valtapuolueen paikkaa pitää keskusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)