Verkkouutiset

TS: Kannabista käyttävien turkulaisnuorten määrä kaksinkertaistunut

Nuorimmat kannabiksen käytön vuoksi nuorisopoliklinikalle ohjatut ovat 12-vuotiaita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kannabiksen käyttö on kasvanut suuresti turkulaisnuorten keskuudessa. Hoitoon ohjattavien määrä on kaksinkertaistunut viime vuosina, kertoo Turun Sanomat.

Hoidon aloittamiseen voi mennä jopa kuukausia, koska tapaukset tulevat ryppäinä. Tänä vuonna jonotusaika Turun kaupungin nuorisopoliklinikalle on ollut keskimäärin puolitoista kuukautta.

Nuorimmat kannabiksen käytön vuoksi nuorisopoliklinikalle ohjatut ovat 12-vuotiaita.

Mikaelin yhtenäiskoulun rehtorin Jyrki Latvan mukaan nuorten kannabiksen käyttö on kasvanut huolestuttavasti viime vuosina. Hän on huolissaan siitä, että koulu jää yksin nuorten päihdekäytön kanssa hoidon alituksen venyessä.

– Sen jälkeen kun kannabiksen käyttö on todettu, ei koulu voi tehdä juuri mitään. Yhteiskunnan olisi puututtava näihin ongelmiin riittävän vahvasti.

Nuorisopoliklinikan hoitaja Terhi Toivonen muistuttaa, että nuoren elämäntapojen muuttaminen on hyvin hidas prosessi.

–  Monesti tuloksia odotetaan liian nopeasti. Asenteen ja kaveriporukan muuttaminen on nuorille yhtä vaikeaa kuin aikuisillekin. Vanhempien ja koulun tuki on tärkeää, mutta muutoksen on tultava nuoren omasta oivalluksesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)