Verkkouutiset

Kansanedustaja Caruna-kohusta: Suurimmassa vastuussa on SDP

Kansanedustajan mukaan sähkösiirtoyhtiön myynti ja sitä nyt seurannut siirtohinnan raju korotus eivät tulleet yllätyksenä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemen mukaan SDP on suurimmassa vastuussa valtioenemmistöisen Fortumin sähkösiirtoyhtiön myynnistä.

– sähkösiirtoyhtiön myynti ja sitä nyt seurannut siirtohinnan raju korotus eivät tulleet yllätyksenä, Kankaanniemi kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Fortumin verkot myytiin vuonna 2013 Carunalle. Yhtiö on joutunut kovan hinnankorotuskohun keskelle ilmoitettuaan noin 27 prosentin korotuksista sähkön siirtohintoihin.

– Kun kauppahinta oli peräti 2,55 mrd euroa, ei ole mahdollista, että myynti olisi tapahtunut Jyrki Kataisen hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan tietämättä ja ilman sen myötävaikutusta. Jos tapahtui, menettely oli anteeksiantamaton, Kankaanniemi toteaa.

Hän muistuttaa, että talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa on aina vähintään yksi ministeri jokaisesta hallituspuolueesta.

– Valtiovarainministeri on sen keskeisin jäsen. Hänen tietämättään ja sallimattaan ei tällaisia kauppoja tehdä.

– Vuonna 2013 valtiovarainministerinä oli SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen. Nukkuiko hän, kun asiaa käsiteltiin vai oliko hän vain pääministeripuolueen äänetön tuki? Verotuskin oli SDP:n hanskassa. Tuleva aktiivinen verosuunnittelu oli vähintäänkin arvattavissa.

Kankaanniemen mukaan SDP on mitä suurimmassa vastuussa tehdystä kaupasta samoin kuin muut silloisten hallituspuolueiden puheenjohtajat.

– Sähkön siirtoon liittyvän monopoliyhtiön myynti kansainvälisten sijoittajien haltuun oli valtavan iso päätös. Kysymyksessä oli ja on edelleen huoltovarmuuteen ja turvallisuuteenkin liittyvä asia.

– SDP:n johtohenkilöiden taholta ei ole kuulunut kommentteja nyt, kun karu totuus on paljastunut. Odotellaan!

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)