Verkkouutiset

”Naton pitäisi tarjota kultaista jäsenkorttia Suomelle”

Itä-Euroopan asiantuntija Edward Lucas kehotti Yhdysvaltain senaatin ulkoasiainkomitean kuulemisessa Natoa tarjoamaan Suomelle "kultaista jäsenkorttia".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Naton huippukokous Walesissa tänä syksynä ei tule tarjoamaan paljoa laajenemisen saralla, mutta sen pitäisi päättää tarjota Suomelle ja Ruotsille ”kultaista jäsenkorttia” kumppanuuteen, Edward Lucas sanoi senaatin komitealle.

The Economistin veteraanitoimittaja Lucas pitää Koillis-Euroopan sotilaallisen turvallisuuden keskeisenä elementtinä Ruotsin ja Suomen mahdollisimman tiivistä kytkemistä Naton rakenteisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Nämä maat eivät ole liittouman jäseniä, joten ne eivät voi olla muodollisesti osa komentorakennetta. Mutta meidän täytyy tehdä kaikkemme maksimoidaksemme yhteistyö kaikin tavoin.

Lucasin mukaan Baltian maita tai Puolaa ei voi puolustaa ilman Ruotsin ja Suomen apua.

– On suositeltavaa, että Yhdysvallat myisi JASMM-ohjuksia Suomelle. Yhdysvaltojen pitäisi myös jatkaa edistyneiden tarkkuus- ja häiveaseteknologioiden myyntiä molemmille maille.

– Yhdysvaltojen pitäisi käyttää jokainen tilaisuus vaalia korkean tason poliittista dialogia molempien maiden kanssa Naton suhteen. Vauraat, hyvin johdetut maat, joilla on vakavasti otettavat sotilaalliset kyvyt, erinomaiset tiedustelupalvelut ja vahvat strategiset kulttuurit ovat harvassa modernissa Euroopassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)