Keskustan Olavi Ala-Nissilä: Helsingin pelätään muuttuvan vihreiden jäljiltä yhä enemmän betoniksi

Kansanedustajan mukaan vihreät vastustavat säästöjä ja uudistuksia eivätkä tarjoa keinoja, joilla ongelmat voitaisiin ratkaista.

  • LKS 20170321 Olavi Ala-Nissilä (kesk.) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 21. maaliskuuta 2017. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Olavi Ala-Nissilä.

    ()

Keskustan kansanedustaja Olavi Ala-Nissilän mielestä vihreiden eduskuntaryhmä turvautuu populismiin.

– Eniten kuntavaalikeskustelussa ja eduskunnassa yllättää vihreiden eduskuntaryhmän talouspopulismi ja ajoittain jopa pölhöpopulismi, Ala-Nissilä kirjoittaa Verkkouutisten blogissa.

– Kaiken lisäksi vihreät tuntuvat unohtaneen jopa vihreytensä ja Helsingissä pelätään, että vihreiden jäljiltä kaupunki muuttuu vielä enemmän betoniksi, kun viheralueet nakerretaan pois.

Hän korostaa, kuinka Aivan vastikään esimerkiksi Helsingin kaupunginsuunnittelulautakunta hyväksyi kaavan, joka leikkaa erään itäisen lähiön viheralueita lähes 30 prosenttia.

– Ylisukupolvisuus ja kestävä kehitys ovat olleet vihreän puolueen keskeisiä periaatteita ennen. Nyt säästöjen ja uudistusten vastustaminen ja Ei-sanan käyttö on hyvin yleistä. Se ei tunnu haittaavan, että lasten piikkiin elettäisiin yli varojen. Vaikka velkaa on yli 100 miljardia euroa, se ei vihreitä paina.

Ala-Nissilän mukaan vihreät näyttivät todellisen luonteensa kuntavaalien viimeisellä viikolla.

– Aikaisemmin turvapaikanhakijoiden palautukset eivät olleet paljon heidän keskusteluissaan, mutta juuri ennen vaaleja turvapaikanhakijoiden asialla ratsastettiin toden teolla ja lyötiin vääriä faktoja pöytään siihen tahtiin, että seuraavana päivänä kansalaistori oli vihaisia miehiä ja naisia täynnä.

– Yhdenlaista vihapuhetta sekin.

Hänen mukaansa koulutuksesta säästämisestä on tehty suurin mörkö.

– Rehellistä olisi myöntää se, että säästäminen ei onnistu, ellei myös talousarvion toiseksi suurimmassa pääluokassa, joka on merkittävästi kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikaan, säästettäisi.

– Niin tehtiin edelliselläkin vaalikaudella. Nyt säästöpäätökset on tehty, mutta niillä pelottelu jatkuu.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.