Verkkouutiset

Kiertoon tulee 2,5 miljoonaa juhlavuoden 2 euron rahaa

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen käynnisti tiistaina Itsenäinen Suomi 100 vuotta -erikoisrahojen tuotannon Suomen Rahapajalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Erikoisrahoja lyödään satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi 2,5 miljoonaa kappaletta. Erikoisrahat lasketaan liikkeeseen 1. kesäkuuta.

Suomen Rahapajan Vantaan tehtaalla juhlittiin tänään uutta suomalaista kahden euron erikoisrahaa Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikasen vierailun myötä.

– Erikoisrahat ovat laillisia maksuvälineitä euroalueella ja näin ollen viesti juhlavuodestamme leviää Eurooppaan myös kolikkojen myötä. On hienoa juhlistaa satavuotista itsenäisyyttä yhdessä Suomen Pankin kanssa, Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Jonne Hankimaa sanoo.

Erikoisrahan kansallisen puolen on suunnitellut teollinen muotoilija Simon Örnberg, joka suunnitteli myös Itsenäinen Suomi 100 vuotta -kultarahan. Erikoisraha hahmottaa mosaiikkimaisesti Suomen karttakuvan. Örnbergin mukaan taiteellinen toteutus esittää Suomen entistä avoimempana, ympäröivään maailmaan sulautuneena ja verkostoituneena.

Euromaat saavat laskea liikkeeseen kaksi kahden euron erikoisrahaa vuodessa. Erikoisrahat ovat laillisia maksuvälineitä kaikissa euromaissa, joten niitä voi käyttää tavallisten kahden euron kolikoiden tapaan ja maksun vastaanottajalla on velvollisuus ottaa ne vastaan.

Erikoisrahan voi myös ostaa tehdaslaatuisena tai viimeisteltynä peilikiiltoisena versiona Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)