Verkkouutiset

Immosen pyynnöstä: tämä on jäänyt käsittelemättä

BLOGI

Juha-Pekka Tikka
Juha-Pekka Tikka
Juha-Pekka Tikka on Verkkouutisten vastaava tuottaja, politiikka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Olli Immonen puhui keskiviikkona kesän kohuistaan tiedotustilaisuudessa. Puheensa lopulla Immonen totesi vastailleensa syytöksiin, mutta ”esittäisin kuitenkin vielä yhden pyynnön”.

– Jos jollain on näihin esitettyihin syytöksiin vielä jotain lisättävää, niin tuokaa tietonne julkisuuteen, tuokaa tietonne minulle, jotta nämä asiat saataisiin käsiteltyä asianmukaisella tavalla, Olli Immonen pyysi.

Pyyntö on reilu. Se on sitä, vaikka Immonen poistuikin tiedotustilaisuudesta nopeasti eikä häneltä voinut saada yksittäisiä haastatteluja/kommentteja.

Seuraavassa ei ole kyse syytöksistä, eikä lisättävästäkään, koska asia on jo uutisoitu. Immosen pyynnön piiriin tämä taitaa silti kuulua.

Verkkouutiset uutisoi tästä löytyvässä 14.8.2015 jutussaan Olli Immosen 12.8.2015 Facebook-päivityksestä.

Tuohon päivitykseensä Immonen oli laittanut Yle Watch -saitin linkin ja siteerannut Yle Watchin tuolloista tuoretta tekstiä. Emme linkitä niihin.

Yle Watch on avoimen ja räikeän juutalaisvastainen, anonyymi saitti. Sen kirjoitukset ovat pitkiä tajunnanvirtavuodatuksia, joista suuri osa on vuosien ajan käsitellyt juutalaisia ja sionisteja tai esimerkiksi valitellut Ylen holokaustiohjelmien runsautta.

Viime aikoina Yle Watchin painopiste näyttää siirtyneen pakolaisten arvosteluun, mutta esimerkiksi muutama viikko sitten saitti nimitti Median natsijahti käy jo ylikierroksilla -kirjoituksessa Jyväskylän väkivaltaisuuksia mitättömäksi nujakaksi, jollaisia ”sattuu harva se päivä kaikissa Suomen taajamissa”.

Immonen linkitti ja siteerasi Yle Watchin erästä tekstiä, jossa myöhemmin kerrottiin suomalaisesta kansallissosialistista, joka valitti joutuneensa väkivallan kohteeksi.

Yhteenvetona:

* Olli Immonen siteeraa ja linkittää Facebook-sivuillaan varsin harvoin tiedotusvälineisiin tai blogeihin.

* Kesän 2015 kaikkien itseään koskevien kohujen, otsikoiden ja uutisten jälkeen Olli Immonen siteerasi ja levitti 12. elokuuta 2015 Yle Watchin kirjoitusta.

* Yle Watch on antisemitistinen ja kansallissosialisteja puolusteleva saitti. Se on yhteisten tekstien perusteella yhteistyössä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan tuomitun Magneettimedian kanssa.

* Kyse ei ole kyse valokuvasta kansallissosialistien kanssa eikä rankoista retorisista Facebook-teksteistä, kuten aiemmissa kohuissa. Kyse on eduskunnan jäsenestä, joka levittää juutalaisvastaisen ja kansallissosialisteja lähellä olevan saitin kirjoitusta.

Kirjoittaja Juha-Pekka Tikka on Verkkouutisten uutistuottaja ja politiikan toimittaja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)