Verkkouutiset

Olli Immonen erosi perussuomalaisten ryhmästä määräaikaisesti

Kansanedustajan mukaan hänellä ei ole "minkäänlaisia yhteyksiä poliittisiin ääriliikkeisiin".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Olli Immonen kertoo pyytäneensä ”omasta aloitteestaan” tiistaina eroa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä lokakuun puoleenväliin asti.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terhon mukaan Immonen pyysi eroilmoituksellaan kahden kuukauden eroa ”työrauhan saamiseksi”.

– Jos ja kun luottamus palautuu, hän voi uudelleen hakea ryhmän jäsenyyttä, Sampo Terho sanoo.

– Ryhmä ei voi rangaista ketään joka ei kuulu ryhmään, Terho huomauttaa lisäsanktioista.

Sampo Terho toteaa pitävänsä ratkaisua reiluna ja se tehdyn ”hyvässä yhteisymmärryksessä”.

”Hiljaista aikaa”

Olli Immonen ei kesän kohujen aikana käytännössä antanut haastatteluja. Keskiviikkona hän puhui Terhon kanssa perussuomalaisten puoluetoimiston Työmiehen tuumaustunnilla. Yksityishaastatteluja ei annettu edelleenkään.

Olli Immonen aloitti kertomalla käyvänsä läpi oman näkemyksensä kesän tapahtumiin ”eli poliittisen vastapuoleni reaktioihin ja valtamedian uutisointiin”.

Hänen mukaansa kesät ovat poliittisesti hiljaista aikaa, jolloin tiedotusvälineissä ”mistä vain raflaavammasta poliitikon sanomisesta voidaan repiä helposti näin halutessa kohuotsikoita”.

Immosen mukaan hänen 25.7.2015 Facebook-kirjoituksestaan pyrittiin löytämään välittömästi ”mitä erikoisimpia ja mielikuvituksellisimpia yhteyksiä”.

– Minua haluttiin selvästi tulkita tässä asiassa pahimman kautta. Miksi näin – siinä hyvä kysymys, Olli Immonen sanoi.

– Ymmärrän täysin sen, että jotkut ihmiset ovat voineet säikähtää sitä, mitä minä tällä kirjoituksellani tarkoitan, hän myönsi.

Immonen sanoi kirjoittavansa Facebookiin säännöllisesti ja päätyneensä tällä kertaa ”runoilemaan” englanniksi. Hän myönsi, ettei kyse ollut ”mistään peruspoliitikon peruspuheesta, eikä sitä oltu sellaiseksi tarkoitettukaan”.

”Normaalissa mielentilassa”

– Tarkoitin kirjoitukseni eräänlaiseksi hengennostatukseksi ja tsemppaukseksi omille ystävilleni, sekä Suomessa että rajojen ulkomailla. Kaikenlaisten muiden merkitysten etsiminen on ollut turhaa ja väärin, Olli Immonen sanoi.

Hän pyysi näkemään kirjoituksensa oikeassa kontekstissa: se ei ollut esimerkiksi poliitikon tiedote, vaan hänen henkilökohtaisilla Facebook-sivuillaan.

– Kirjoitin sen aivan normaalissa mielentilassa. En yliväsyneenä, en ylijuopuneena, aivan normaalissa mielentilassa.

Hän täsmensi myöhemmin kysyttäessä, että ”ei lainkaan juopuneena”.

Immosen mukaan ”valitettavan moni isänmaallisesti ajatteleva ihminen kokee tänä päivänä olevansa ajatustensa kanssa nurkkaan ajettuja ja syrjittynä mielipiteidensä vuoksi”.

Kamppailulla tai taistelulla monikulttuurisuutta vastaan Olli Immonen sanoi tarkoittavansa, että yhtenäiskulttuurin varaan rakentuva yhteiskunta on parempi, turvallisempi ja vakaampi kuin monikulttuurinen.

Hän ei halunnut tulla julkisuuteen kohun aikana, koska tiesi miten vaikeaa on käydä keskustelua, kun vastapuoli on ”täysin tunteen vallassa ja valtamedia pyrkii repimään vain kohuotsikoita”.

– Se ei olisi johtanut yhtään nykyistä parempaan lopputulokseen.

Olli Immonen sanoi, että ”voin kertoa tässä ja nyt rehellisesti ja avoimesti kaikille sen, että minulla ei ole minkäänlaisia yhteyksiä poliittisiin ääriliikkeisiin”.

– En tunne esimerkiksi Suomen Vastarintaliikettä tai sen jäseniä enkä ole tehnyt heidän kanssaan yhteistyötä.

Kysyttäessä Immonen totesi tavanneensa Kai Murroksen kerran.

Panettelijalista

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen totesi tilaisuuden juonnossaan, että ”seuraavat henkilöt jatkoivat krp:n (keskusrikospoliisi) päätöksenkin jälkeen perussuomalaisten panettelua, solvaamista sekä kiihottivat kansalaisia ja mediaa uhkaaviin vihapuheisiin: Eero Heinäluoma, Antti Rinne, Tytti Tuppurainen, Erkki Tuomioja, Li Andersson, Ville Niinistö, Henna Virkkunen, Antti Vuorenrinne, Pekka Vennamo, Kimmo Grönlund, Jan Sundberg, Juha Suoranta ja Atte Jääskeläinen”.

Putkonen pyysi heiltä vastauksen kysymykseen ”ymmärrättekö te, mitä toimintanne tekee yhteiskuntarauhalle”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)