Verkkouutiset

(Tviit)tuilua linjanvetojen sijaan

BLOGI

Satu Schauman
Satu Schauman
Satu Schauman on Nykypäivän ja Verkkouutisten toimittaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini taisi tehdä soinismien ennätykset puheessaan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa tiistaina Vantaalla.

Kevään eduskuntavaalit ovat aivan nurkilla, mutta puheesta puuttuivat suuret linjat. Sen sijaan puhe suorastaan pursusi sikin sokin viljeltyjä soinismeja ja sutkautuksia, joista monien logiikka jäi hämäräksi.

Kokousväkeä nauratti etenkin sutkautus ”Persut eivät myy persettään”. Soini korosti puolueen pitäneen kiinni tukipakettilinjastaan eivätkä perussuomalaiset siksi istu nykyisessä hallituksessa.

Hallitukseen perussuomalaiset haluaa, se oli kenties selvin viesti Soinin puheessa. Mutta minkälaista politiikkaa puolue siellä ajaisi, tähän tuli vähemmän vastauksia. Europolitiikkaan halutaan muutosta, mutta tästä puolue on jankuttanut jo iät ja ajat.

Soinin mielestä nykyhallitus on ”Kataisen ja Urpilaisen maahanpanohallitus, joka tituleeraa itseään toimeenpanohallitukseksi. Eikä se tee suuria päätöksiä.” Mitä päätöksiä?

Soini sanoi puheessaan haluavansa nähdä hallituksen, ”joka osaa katsoa tässä tilanteessa kyllin pitkälle tulevaisuuteen.” Miten?

Ulkopoliittisen osion Soini kuittasi sanomalla perussuomalaisten kantavan ”huolta Suomen sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta”. Puolue on ”rauhan puolella sotaa vastaan”. ”Hyvän puolella pahaa vastaan”. ”Pienemmän pahan kannalla, jos vastassa on suurempi paha”.

Puolustusvoimien rahoitusta pitäisi lisätä, mutta entä selkeät linjaukset Venäjästä tai Natosta?

Soinin puheen selvin hyökkäys kohdistui kokoomuksen Alexander Stubbiin, sosiaaliseen mediaan ja uudenlaiseen tapaan tehdä politiikkaa.

Sen verran usein Soini korosti puheessaan perussuomalaisten tarvetta kohdata ihmiset kasvotusten, missä ärsyttävä ”tviittuilu” ei riitä.

Soini ehkä laskee, että perussuomalaisten äänestäjät eivät olisi aktiivisia sosiaalisessa mediassa ja uskaltaa siksi ilkkua.

Tässä Soini voi mennä pahasti metsään.

Suorastaan kömpelö oli kytkös ministeri Laura Rätyyn, jota Soini luonnehti piippauskokoomuksen ”uusimmaksi mannekiiniksi, jonka mielestä pienituloisuus poistuu piippaamalla”.

Keskustan Sirkka-Liisa Anttila patisti Stubbia kesällä sloganilla ”vähemmän twiittejä, enemmän tekoja”.

Vaikka Soini itse ei ole sosiaalisessa mediassa, häntä voisi potkaista tämänpäiväisen puheen jälkeen sloganilla ”vähemmän (tviit)tuilua, enemmän linjanvetoja”.

Kirjoittaja Satu Schauman on Verkkouutisten ja Nykypäivän toimittaja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)