Verkkouutiset

119 miljoonaa EU-kansalaista on köyhyys- tai syrjäytymisriskissä

Euroopan unionin 28 jäsenmaan kansalaisista 23,7 prosenttia eli köyhyys- tai syrjäytymisuhassa vuonna 2014.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomessa köyhyys- tai syrjäytymisriskissä oli 16,8 prosenttia kotitalousväestöstä, noin 904 000 henkilöä. Tiedot ilmenevät EU:n tulo- ja elinolotilastosta. Suomen tiedot perustuvat Tilastokeskuksen tulonjakotilastoon.

Köyhyys- tai syrjäytymisriski oli Euroopassa suurin Makedoniassa, Serbiassa, Romaniassa ja Bulgariassa, pienin Islannissa. Suomen osuus on EU-maiden viidenneksi matalin.

Köyhyys- tai syrjäytymisriskissä olevia ovat pienituloiset, vakavaa aineellista puutetta kokevat tai vajaatyöllisessä taloudessa asuvat henkilöt. Valtaosassa maita pienituloisuus on näistä yleisintä. Pienituloisiin kotitalouksiin kuului 17,3 prosenttia EU:n jäsenmaiden väestöstä vuonna 2014.

Suomen osalta köyhyys- tai syrjäytymisriskissä olevista on saatavilla tietoja jo vuodelta 2015. Tuolloin köyhyys- tai syrjäytymisriskissä oli 16,6 prosenttia väestöstä eli 896 000 henkilöä. Osuus siis laski hieman edellisvuodesta.

Köyhyys- tai syrjäytymisriskissä olevien osuus on vaihdellut Suomessa 16 ja 17,9 prosentin välillä vuosina 2005–2015. Suomen köyhyys- tai syrjäytymisuhan alla elävien osuudesta suuri osa selittyy pienituloisuudella, sillä keskimäärin kolme neljästä köyhyys- tai syrjäytymisriskissä olevasta on pienituloisia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)