Zyskowicz pitää kokoomuksen puheenjohtajakisaa mahdollisena

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja arvioi Kauppalehdelle kokoomuksessa olevan jonkin verran tyytymättömyyttä vallitsevaan tilanteeseen ja puheenjohtajaan. Euroopan investointipankin varapääjohtajana toimiva Jan Vapaavuori on skeptisempi.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz sanoo Kauppalehdelle, että kokoomuksessa on kiistatta viriävää puheenjohtajakeskustelua kesäkuussa pidettävän puoluekokouksen lähestyessä.

Tällä viikolla kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo (kok.) kertoi, että häntä on pyydetty ehdolle puheenjohtajan tehtävään. Hän ei ole kertonut aikeistaan, eivätkä kannattajat ole tiedossa.

– Hän saattaa lähteä ja saattaa lähteä muitakin, Zyskowicz arvioi lehdelle.

Hänen mielestään Harkimon liike kertoo siitä, kokoomuksessa on jonkin verran tyytymättömyyttä vallitsevaan tilanteeseen ja puheenjohtajaan. Tyytymättömyyttä ruokkii hallituspolitiikka sote-ratkaisuineen ja myös puoluekannatuksen lasku.

– Kokoomuksessa on oltu tyytyväisiä hallitusohjelmaan, mutta sitten esimerkiksi paikallinen sopinen on vesittynyt yhteiskuntasopimuksen neuvottelujen aikana.

Istuva puheenjohtaja Alexander Stubb on ilmoittanut hakevansa jatkokautta. Harry Harkimon lisäksi muita tehtävää harkitsevia ei tällä hetkellä ole tiedossa. Esimerkiksi sisäministeri Petteri Orpo ja eduskunnan varapuhemies Paula Risikko eivät aio lähteä ehdolle.

Myös edellisessä puoluekokouksessa kolmanneksi Stubbille ja Risikolle jäänyt Jan Vapavuori kertoo Ylen Ykkösaamussa pitävänsä kisaa epätodennäköisenä. Hän kiistää olevansa haastamassa istuvaa puheenjohtajaa.

– Olen ilmoittanut etten ole haastamassa ketään enkä ilmoittautumassa mihinkään kisaan.

Vapaavuoren mukaan puoluekokous teki päätöksensä kaksi vuotta sitten, eikä kannatusta pidä lähteä mittaamaan alvariinsa.

– Ei tänä kesänä järjestetä kokoomuksen viimeistä puoluekokousta.

Kommentit