SYL:n mukaan todistusvalinnan suurin ongelma on se, ettei kaikilla yliopisto-opinnoista kiinnostuneilla hakijoilla ole mahdollisuutta hakea sen kautta. LEHTIKUVA/IRENE STACHON

Yliopistosektorille on syntynyt neuvottelutulos

Yliopistojen tes-neuvotteluissa on saatu aikaan neuvottelutulos.

Teknisten syiden vuoksi neuvotteluosapuolet ovat kuitanneet tuloksen tänään tiistaina. Neuvottelut käytiin nopeutetussa aikatauluissa koronavirusepidemian suljettua yliopistojen ovet.

– Neuvotteluosapuolten yhteinen tilannekuva ja vastuullinen toiminta johtivat neuvottelutuloksen saamiseen jo ennen sopimuskauden päättymistä. Saavutetulla neuvottelutuloksella pystymme takaamaan työrauhan yliopistoille ja niiden henkilöstölle, sanoo Sivistan työmarkkinajohtaja Anne Somer.

Yliopistojen henkilöstö tekee kuitenkin koko ajan töitä, kun opetus ja tutkimus tapahtuvat etänä.

Neuvottelutulos menee seuraavaksi järjestöjen hallintojen käsittelyyn. Sopimuksen sisällöstä kerrotaan, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sen.

Työehtosopimuksessa osapuolina ovat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Sivistystyönantajat.

Sopimuksen piirissä on noin 32 000 työntekijää.

JUKOn neuvottelut työehtosopimuksista jatkuvat kunnissa, valtiolla, kirkossa ja Avainta-aloilla. Myös kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella käydään parhaillaan työehtoneuvotteluja.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt