X
SULJE MAINOS

Vladimir Putinin sotaneuvosto pikakokoukseen: aiheena Itämeren Kaliningrad

Venäjän parhaillaan käynnissä oleva massiivinen sotaharjoitus herättää hämmennystä lännessä.

Venäjän kansallinen turvallisuusneuvosto kokoontuu lyhyellä varoitusajalla maanantaina. Presidentti Vladimir Putinin johtaman neuvoston kutsui koolle sen sihteerinä toimiva kenraali Nikolai Patrušev, turvallisuuspalvelu FSB:n pitkäaikainen entinen johtaja.

Kaliningradin aluehallinnon verkkosivujen mukaan neuvosto käsittelee Kaliningradin kokouksessaan vastauksia Venäjään kohdistuviin turvallisuusuhkiin.

Kokous järjestetään Venäjän federaation presidentin pyynnöstä. Turvallisuusneuvoston jäsenten lisäksi siihen osallistuu edustajia eri ministeriöistä ja keskusvirastoista sekä alueen hallintoviranomaisia.

Kaliningradin aluehallinnon mukaan asialistalla on Venäjän kansalliseen turvallisuuteen ja erityisesti Venäjälle kuuluvan Kaliningradin alueen turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Kokous järjestetään tilanteessa, jossa Venäjän ja lännen suhteet ovat entistä jännittyneemmät. Parhaillaan on käynnissä Venäjän valmiusharjoitus, johon tiettävästi liittyy poikkeuksellisen mittava reservien liikekannallepano ja sodan varalle koottujen asevarastojen avaaminen.

Kaliningrad on Venäjän tärkein sotilastukikohta Itämeren alueella. Eräissä läntisissä analyyseissa on arvioitu, että Venäjä saattaisi valmistella sotilaallista yllätysiskua maayhteyden avaamiseksi Kaliningradin alueelle.

Toimittaja: Heikki Hakala

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt