Omavero-sivusto. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Verohallinnolta vetoomus koronasulun takia

Palkansaajiin ja eläkeläisiin vedotaan, että he hoitaisivat veroasiat verkossa.

Osa verotoimistoista on auki koronasulusta huolimatta normaalisti, mutta kävijämäärää rajataan viranomaisten ohjeiden mukaan. Myös aukioloaikoja on monilla paikkakunnilla rajoitettu.

OmaVero on suurimmalle osalle Verohallinnon asiakkaista ennestään tuttu. Viime vuonna verkkopalvelussa vieraili lähes kolme miljoonaa yksittäistä henkilöasiakasta. Yleisimpiä syitä veroasiointiin ovat hakea muutosverokorttia ja täydentää esitäytettyä veroilmoitusta.

Verohallinto lähettää keväällä 4,9 miljoonaa esitäytettyä veroilmoitusta. 2,1 miljoonaa palkansaajaa ja 1,2 miljoonaa eläkeläistä saa esitäytetyn veroilmoituksen maalis–huhtikuun vaihteessa.

Verohallinto arvioi, että esitäytettyihin veroilmoituksiin tehdään tänä vuonna enemmän korjauksia ja täydennyksiä kuin moneen vuoteen.

Koska monet siirtyivät viime vuoden maaliskuussa tekemään etätyötä osin tai kokonaan, kodin ja työpaikan väliset matkakustannukset vähenivät. Osa puolestaan voi vähentää etätyössä aiheutuneita kustannuksia. Myös kodin ja työpaikan välisiä maskikuluja voi vähentää.

– Paljon etätöitä tehneet voivat olla ensimmäistä kertaa oikeutettuja esimerkiksi työhuonevähennykseen. Myös esitäytetyllä veroilmoituksella näkyviin kodin ja työpaikan välisiin matkakuluihin voi monella olla tarpeen tehdä korjauksia. Kaikki nämä korjaukset voi täydentää OmaVerossa, viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki sanoo tiedotteessa.

Esitäytetyn veroilmoituksen täydentäjille tarjotaan apuja ja neuvoja sähköisesti. Etätöihin liittyvistä vähennyksistä on koottu kattava tietopaketti vero.fihin: Etätyö ja vähennykset – vero.fi.
Verohallinto järjestää ilmaisen tunnin webinaarin Etätyöt ja verovähennykset 23.3. klo 11. Webinaarin tallenne on katsottavissa myös jälkikäteen.

Myös OmaVeron chatista ja Verohallinnon somekanavissa saa apua veroaiheisiin kysymyksiin. Tunnistautumista vaativissa veroasioissa asiakkaita auttaa puhelinpalvelu.

Esitäytettyä veroilmoitusta voi täydentää myös paperilla. Lomakkeet voi tulostaa vero.fistä tai tilata Verohallinnolta puhelimitse numerosta 029 497 030 (ruotsiksi 029 497 031).

– Lomakkeita käyttävienkään ei tarvitse käydä henkilökohtaisesti toimistolla, Hietamäki toteaa.

Lomakkeet kannattaa lähettää postitse lomakkeella näkyvään osoitteeseen. Toimistoille paperisia lomakkeita ei kannata tuoda. Lomakkeita ei käsitellä yksittäisillä toimistoilla, vaan ne lähetetään valtakunnallisesti digitoitaviksi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt