Vladimir Putin. LEHTIKUVA / AFP Alexey Nikolsky

Venäjä kouluttaa kurittomia lapsia isänmaallisilla leireillä

Maan turvaneuvoston mukaan nuorison rappio johtuu muun muassa oppositiosta.

Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrusev on kertonut uudesta aloitteesta ”kurittomien” nuorten oikaisemiseksi.

Udmurtian tasavallassa puhuneen Patrushevin mukaan rikoksiin taipuvaiset nuoret tullaan lähettämään kuluvan vuoden aikana sotilaallis-isänmaallisille leireille.

The Moscow Times huomauttaa maan turvallisuusneuvoston esittäneen jo aiemmin suosittujen bloggaajien muodostamaa ”internet-prikaatia”, joka ohjaisi nuorison arvomaailmaa haluttuun suuntaan.

Patrushevin mukaan nyky-Venäjän nuorisoa rappioittavat muun muassa ”satanistit, oppositiopoliitikot ja tavanomaisesta poikkeavat uskonnolliset järjestöt”.

Satoihin venäläisiin kouluihin on asennettu erityinen ohjelmisto, joka estää pääsyn hallinnon kieltämille verkkosivuille. Turvallisuusneuvoston mukaan toimenpide on vähentänyt nuorisorikollisuutta lähes 18 prosenttia.

Asevoimille poliittista koulutusta

Ideologista koulutusta on vahvistettu myös Venäjän asevoimissa, jonne perustettiin viime vuonna presidentti Vladimir Putinin aloitteesta uusi isänmaallisuusosasto. Arvostelijoiden mukaan uudistus on kuin suoraan Neuvostoliitosta, jossa poliittiset komissaarit painottivat sotilaille marxismin ja leninismin oppeja.

Yli miljoonaan aktiivipalveluksessa olevaan sotilaan arkeen vaikuttavan muutoksen tavoitteena on vahvistaa armeijan yhtenäisyyttä mahdollisessa kriisitilanteessa.

– Neuvostoaikana osasto toimi kommunistisen puolueen keskuskomitean ohjeiden mukaisesti. Ei ole täysin selvää, minkälaista sotilaallis-poliittinen työ tulee jatkossa olemaan tai minkä poliittisen puolueen agendaa se edistää, sotilasasiantuntija Vladimir Scherbakov toteaa Nezavisimaya Gazeta -lehdelle.

Kommersant-lehti pohti muutoksen tarkoittavan mahdollisesti ”asteittaista paluuta takaisin Neuvostoliittoon”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt