LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Venäjä avaa rajansa kalanrehuille

Raisioaqua ei ole voinut toimittaa kalanrehuja venäläisille asiakkailleen elokuun 4. päivästä lähtien.

Raisio kertoo, että Venäjän viranomaiset ovat eilen torstaina ilmoittaneet kalanrehujen tuontikiellon päättymisestä. Venäjän raja on ollut kiinni elokuun 4. päivästä lähtien, eikä Raisioaqua ole voinut toimittaa kalanrehuja venäläisille asiakkailleen. Luoteis-Venäjä on Raisioaquan kalanrehujen suurin markkina-alue.

Venäjän viranomaiset ilmoittivat sulkevansa rajan sen jälkeen, kun Raisioaquan kalanrehuista löytyi kesällä rajatarkastuksissa tehdyissä analyyseissä muuntogeenistä soijaa. Muuntogeenistä ainesta oli todettu pitoisuuksina, jotka ylittivät EU-lainsäädännön mukaisen merkintärajan ja Venäjän lainsäädännön mukaisen rajan.

Raisio-konserni on sitoutunut geenimuuntelemattomien raaka-aineiden käyttöön. Raisioaquan mukaan kalanrehuissa käytetyn soijatuotteen toimitti suomalainen tavarantoimittaja, jolla oli vastuu siitä, että tuote on sopimuksen mukainen. Raisio jatkaa tavarantoimittajan kanssa neuvotteluja Raisioaquan liiketoiminnalle aiheutuneiden vahinkojen korvaamisesta.

Raisioaqua jatkaa välittömästi ensi vuoden toimitussopimuksien viimeistelyä. Kalanrehujen sesonki kestää keväästä pitkälle syksyyn.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt