Tupolev Tu-22M -pommikone. / mil.ru

Venäjä aloitti ydinasejoukkojen suurharjoituksen

Ballistisia ohjuksia ammutaan eri puolilla Venäjää sijaitseville maalialueille.

Venäjän puolustusministeriö ilmoittaa käynnistäneensä vuosittaisen strategisten ohjusjoukkojen sotaharjoituksen.

Torstaihin asti jatkuvaan Grom [Ukkonen]-2019-harjoitukseen osallistuu 12 000 sotilasta, yli 200 ballististen ohjusten laukaisualustaa sekä 105 lentokonetta.

Mukana on myös laivaston pinta-aluksia ja viisi sukellusvenettä, joista ammutaan muun muassa R-29RMU Sineva- ja 3M14 Bulava -ohjuksia. Ballistisia ohjuksia laukaistaan yhteensä 16 kappaletta.

Kenraalimajuri Yevgeny Ilyin painottaa harjoituksen olevan luonteeltaan puhtaasti puolustuksellinen. Tavoitteena on selvittää sotilasjohdon toimintaa ja käskyjen toimeenpanon tehokkuutta.

Venäjän arktisen alueen satamahallinto on varoittanut meriliikennettä pysymään pois useilta alueilta seuraavan kolmen päivän aikana. Ohjusten maalialueet sijaitsevat Komin tasavallassa, Arkangelin alueella ja Kamtšatkan niemimaalla.

Barents Observer -lehden mukaan 15 sota-aluksen osasto poistui viime viikolla Murmanskin lähellä sijaitsevasta Severomorskin laivastotukikohdasta osallistuakseen harjoitukseen. Mukana oli myös maailman suurimpiin pinta-aluksiin lukeutuva ydinkäyttöinen taisteluristeilijä Pjotr Veliki.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt