Verkkouutiset

Vasemmistoliitto haluaa kaataa sote-uudistuksen

Vasemmistoliitto kehottaa suomalaisia "kaatamaan epäreilun soten" ja allekirjoittamaan "kansan välikysymyksen" oikeudenmukaisen sote-uudistuksen puolesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Haastamme myös muita puolueita ja ammattiliittoja mukaan, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoo tiedotteessaan.

Puolue vaatii hallitusta palaamaan soten alkuperäisiin tavoitteisiin hoitoketjujen sujuvoittamisesta ja kansalaisten tasa-arvon parantamisesta.

– Yhtiöittämismalli lisäisi eriarvoisuutta, nostaisi kustannuksia ja keskittäisi valtaa muutamalle, usein ulkomaisomisteiselle suuryritykselle, joiden toimintaan liittyy kyseenalaista verosuunnittelua niin yhteisöverojen kuin henkilöstöpalkkioiden osalta, Andersson sanoo.

Puolue kehottaa pakkoyhtiöittämisestä, yritysten kermankuorinnasta ja eriarvoisuuden lisäämisestä huolestuneet suomalaiset vetoamaan suoraan hallitukseen allekirjoittamalla vetoomuksen.

Vasemmistoliiton mielestä sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisessa on palattava yhteiseen valmisteluun, jotta 100-vuotias Suomi saa ansaitsemansa hyvinvointipalvelut myös tulevaisuudessa, vasemmistoliitto linjaa.

Vetoomus luovutetaan hallitukselle ennen kuin eduskunta äänestää pakkoyhtiöittämistä tarkoittavasta valinnanvapauslainsäädännöstä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)