Verkkouutiset

”Hämmästyttävä yhdennäköisyys” – Turkissa alas ammuttu lennokki kuin Itä-Ukrainassa pudotettu

Turkissa pudotettu lennokki muistuttaa Ukrainassa tuhottua venäläistä lennokkia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkin alas ampumaa lennokkia verrataan sosiaalisessa mediassa laajasti Ukrainan joukkojen Itä-Ukrainassa pudottamaan venäläisvalmisteiseksi Orlan-10-tiedustelulennokiksi uskottuun koneeseen.

Esimerkiksi sotilasasiantuntija ja asevoimiin erikoistunut toimittaja Mike Yeo on tviitannut kuvan sekä Turkin lennokista että Ukrainassa viime vuonna pudotetusta koneesta. Hän kuvaa niiden yhdennäköisyyttä ”hämmästyttäväksi”.

Myös tunnettu sotilasasiantuntija ja Viron turvallisuuspalvelun entinen johtaja Eerik Niiles-Kross on verrannut lennokkia Ukrainassa pudonneeseen venäläislennokkiin.

Ukrainan ja Syyrian konflikteja saksalaiselle Bildille seuraava Julian Röpcke taas sanoo, että kyseessä on epäilemättä venäläinen lennokki, mutta ei Orlan-10 mallia.

Turkin ilmavoimien hävittäjät ampuivat maan ilmatilaan Syyrian rajan lähellä tunkeutuneen lennokin alas perjantaina iltapäivällä. Syyriassa operoi tiettävästi amerikkalaisia, venäläisiä ja syyrialaisia lennokkeja. Venäjä kiirehti ilmoittamaan heti tapahtuneen jälkeen, että kaikki sen koneet olivat turvallisesti kotitukikohdassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)