Verkkouutiset

Venäjä siirsi divisioonia Ukrainan rajalle – varoitus hyökkäysvalmisteluista

Ukrainan asevoimien mukaan Venäjä on keskittänyt joukkoja maiden väliselle rajalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan asevoimien esikunta kertoo Facebook-sivullaan Venäjän siirtäneen kolme divisioonaa joukkoja Ukrainan rajalle.

Ukrainan 5 kanavan mukaan Ukrainan armeijan esikuntapäällikkö, kenraali Viktor Muzhenko sanoo joukkojen rakenteen, aseiden ja varusteiden kielivän valmiudesta ”nopeaan hyökkäykseen”.

Ukrainalaiset ovat huolissaan erityisesti aivan Ukrainan rajalla olevien Valuikin ja Novotšerkasskin 3. ja 150. moottoroiduista divisioonasta ja hieman yli 250 kilometrin päässä Ukrainasta olevan Smolenskin lähelle sijoitetusta 144. moottoroidusta divisioonasta (siniset merkit karttakuvassa).

Arvostetun venäläisen sotilasasiantuntijan Pavel Felgenhauerin mukaan taistelut Itä-Ukrainan Donbassin alueella ovat kiihtyneet sen jälkeen, kun Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit kohtasivat G20-kokouksen yhteydessä Saksan Hampurissa.

Felgenhauer varoitti hiljattain ”dramaattisesta väkivallan kasvusta” ja siitä, että Venäjä havittelee koko Ukrainan hallintaa.

– Näyttää yhä epätodennäköisemmältä, että Venäjä onnistuisi kukistamaan nämä viholliset vain säilyttämällä status Itä-Ukrainassa, kun vaihtoehtona on – (Venäjän presidentti Vladimir) Putinia lainatakseni – mennä täysillä, jotta ”tilanne” päättyisi ”mahdollisimman nopeasti”, Felgenhauer arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)