Verkkouutiset

Vältä työnteko Pohjois-Koreassa, liity työväenpuolueeseen

Puolueen jäsenyys - tai sen puuttuminen - määrittää pohjoiskorealaisen elämää enemmän kuin mikään muu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjoiskorealaisesta tulee täysi-ikäinen 17 vuoden iässä. Silloin hän saa virallisen valtion henkilökortin. Niitä on kahta laatua. Maan pääkaupungin Pjongjangin asukkaille on nimittäin varattu tavallista laajemmat matkustusoikeudet takaava henkilökortti, kertoo Guardian Pohjois-Korean elämää valottavan juttusarjansa toisessa osassa.

17 vuoden iässä pohjoiskorealainen myös liittyy työväenpuolueen nuortenliittoon ja saa äänioikeuden,

Vaaleissa äänestetään maan nykyisen johtajan Kim Jong-unin kuvan valvovien silmien alla. Lipukkeissa on jo valmiiksi vain yksi virallisesti hyväksytty nimi. Äänestäjän tehtäväksi jää lipukkeen pudottaminen laatikkoon.

Mikäli äänestäjä ei ole tyytyväinen ehdokkaaseen, voi hän vetää äänestyskopissa punaisella kynällä viivan nimen yli. Tämä johtaa kuitenkin maanpetossyytteeseen. Ennalta valittua ehdokasta vastaan ei ole annettu Pohjois-Koreassa yhtäkään virallista ääntä sitten vuoden 1958.

Verkkouutiset on kertonut eristäytyneen diktatuurin erikoisesta vaalitavasta tässä.

Työväenpuolue hallitsee

Pohjoiskorealaisen elämän suunnan määrää ennen kaikkea se, kuuluuko hän maata hallitsevaan työväenpuolueeseen vai ei. Pohjois-Koreassa sanotaankin ironisesti, että työväenpuolueeseen liitytään, jotta töitä ei tarvitsisi tehdä.

Varsinaisen poliittisen puolueen sijasta työväenpuolueen kohdalla on kyse valtavasta ja monimutkaisesta kaikille yhteiskunnan tasoille tunkeutuvasta byrokraattisesta koneistosta, joka pyrkii vaikuttamaan kaikkeen, mitä maassa tapahtuu.

Vain puolueen jäsenillä on mahdollisuus nousta korkeisiin asemiin – oli kyse sitten mistä tahansa alasta tai virasta.

Puolueen jäseneksi pääsyyn tarvitaan kahden jäsenen suositus sekä paikallisyhdistyksen hallinnon hyväksyntä. Paras väylä puolueeseen on asepalvelus ja sen aikana hyvät välit omaan poliittiseen upseeriin. Uhraus on ajallisesti kova. Miehiltä edellytetään kymmenen vuoden ja naisilta kolmen vuoden asepalvelusta.

Tuoreet jäsenet saavat jäsenkortin, jonka hukkaaminen on vakava rikos. Alimman tason jäsenille jaetaan myös salaisiksi merkittyjä valtiollisia asiakirjoja, jotka sisältävät käytännössä pelkkää propagandatekstiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)