Verkkouutiset

Ukrainan separatistit lupaavat miljoona dollaria ruotsalaisen tarkka-ampujan päästä

Ukrainan hallituksen puolella vapaaehtoisessa Azov-pataljoonassa taistelevasta Mikael Skilltistä luvataan yhä korkeampia palkkioita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsalainen tarkka-ampuja Mikael Skillt on noussut pienimuotoiseksi julkkikseksi Ukrainassa. Skillt on taistellut Itä-Ukrainassa jo puoli vuotta. Toisin kuin monet muut vapaaehtoistaistelijat, hän ei salaa kasvojaan tai nimeään ja myös twiittailee ahkerasti tekemisistään Ukrainassa.

Heinäkuussa Skilltistä uutisoitiin laajasti, kun selvisi, että Donetskin ja Luhanskin separatistit olivat tarjonneet noin 5 000 euron palkkiota ruotsalaisen päästä.

Skillt kertoo italialaisen Corriere della Seran videohaastattelussa palkkion nousseen pian kymmeneen tuhanteen euroon.

– Se teki minut vähän vihaiseksi. Mielestäni olen arvokkaampi, Skillt toteaa italialaislehden toimittajalle Azov-pataljoonan tukikohdassa Kiovassa.

Skillt kutsuttiin hiljattain suositun Ukrainalaisen 1+1-kanavan talk shown vieraaksi. Siellä hänelle selvisi, että separatistien lupaama palkkio hänen hengestään onkin noussut miljoonaan dollariin.

– Se ei ole hassumpi. Eiväthän he tietenkään saa palkkiota koskaan. He (separatistit) vain ottaisivat ruumiini ja käskisivät sen tuoneita painumaan hiiteen.

Skillt ei pidä itseään palkkasoturina. Hän sanoo olevansa ehdottomasti vapaaehtoinen.

– Jos olisi palkkasoturi, olisin kaikkien aikojen tyhmin sellainen. Tähän mennessä olen saanut kuuden kuukauden palveluksesta palkaksi 12 000 hryvniaa (noin 740 euroa).

Talvisota olisi parasta

Skillt kertoo taistelleensa Itä-Ukrainassa Venäjän varsinaisen armeijan joukkoja vastaan. Ensin venäläiset olivat olleet hänen mukaansa huolimattomia. Esimerkiksi miehistönkuljetusvaunuissa oli usein näkyvillä venäläisiä tunnuksia. Nyt ne on kuitenkin maalattu piiloon tai korvattu separatistien omilla tunnuksilla.

Skillt näyttää Corriere della Seran toimittajalle kännykällään ottamaa kuvaa venäläisestä singosta, jota ei hänen mukaansa ole alueella käytössä kellään muilla kuin Venäjän armeijan sotilailla. Hän kutsuu sitä ehdottomaksi todisteeksi venäläisjoukkojen läsnäolosta Ukrainassa.

– Juuri nyt vaikuttaa siltä, että venäläiset vetäytyvät pois. Toivon, että näin käy, koska jos tämä jatkuu, tulee tilanteesta todella paha, Skillt sanoo.

– Moni kuolee molemmilla puolilla.

Skillt sanoo odottavansa talvisotaa. Hänen mukaansa hallinnon puolella taistelevien vapaaehtoisten joukossa on paljon länsimaisissa armeijoissa hyvän talvisotakoulutuksen saaneita sotilaita.

– Se olisi parasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)