Verkkouutiset

Pohjois-Korea aikoo räjäyttää ydinpommin

Pohjois-Koreassa valmistaudutaan ydinkokeeseen, kertoo Etelä-Korean tiedustelu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Etelä-Korean tiedustelupalvelu ilmoitti tiistaina Pohjois-Korean valmistautuvan uuteen ydinkokeeseen. Asiasta on raportoitu useissa eteläkorealaisissa uutislähteissä.

Kokeen ei uskota tapahtuvan aivan lähiaikoina, mutta valmistelujen kerrotaan olevan käynnissä.

Pohjois-Korea vetäytyi kansainvälisistä ydinsulkuneuvotteluista vuonna 2005. Sen jälkeen maassa on suoritettu joitakin ydinkokeita. Viimeksi ydinase räjäytettiin vuonna 2013.

Pohjois-Korean ydinkokeet ovat perinteisesti kasvattaneet jännitteitä Koreoiden välillä.

Uusia ohjuksia

Kim Jong-unin itsevaltaisesti johtava eristäytynyt diktatuuri juhlisti juuri maata hallitsevan työväenpuolueen 70-vuotisjuhlaa.

Juhlan yhteydessä järjestettiin valtava sotilasparaati, jossa esiteltiin ensi kertaa uusi pitkän matkan strateginen ohjus, jonka uskotaan yltävän Pohjois-Koreasta aina Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan asti.

Pohjois-Korean ydinohjelma ja ohjuskokeet ovat olleet kansainvälisiä kiistakapuloita jo pitkään. Pohjois-Korea on kiertänyt ohjuskokeet kieltäviä kansainvälisiä pakotteita naamioimalla testejään rauhanomaisten satelliittien laukaisuiksi.

Pohjois-Korealla uskotaan olevan kourallinen perinteisiä ydinpommeja. Asiantuntijat ovat kuitenkin erimielisiä siitä, onko maan asevoimat vielä onnistunut saamaan ohjuksen ydinkärjeksi soveltuvaa ydinasetta.

Pohjois-Korean uskotaan kehittävän tällä hetkellä myös sukellusveneestä ammuttavaa ballistista ohjusta sekä rakentaneen mahdollisesti jo aluksen, johon järjestelmä yritetään asentaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)