Verkkouutiset

Lontoon tornitalon tulipalovaarasta ei välitetty – ”Olisimme kuolleet, jos olisimme noudattaneet ohjeita”

Grenfell Towerin asukastoimikunta varoitti "valtavan katastrofin" riskistä jo viime vuonna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lontoossa palavan Grenfell Tower -tornitalon turvallisuusriskeistä varoitettiin jo viime vuoden lopussa, kertoo Independent. Valtaisa tulipalo syttyi keskiviikkoaamuna, mutta talon syttymissyytä ei ole kerrottu. Palossa on kuollut useita, ja yli 50 ihmistä on viety sairaalahoitoon.

Grenfell Towerin asukastyöryhmä oli varoittanut, että talossa on tulipaloriski, mutta heidän puheensa kantautuivat ”kuuroille korville”.

Marraskuussa 2016 asukastyöryhmän nettisivuilla kirjoitettiin, että tulipalon ja ”valtavan katastrofin” riski on suuri.

Tulipalon alettua ryhmä on kommentoinut: ”Kaikki varoituksemme menivät kuuroille korville. Ennustimme, että näin käy jossakin vaiheessa.”

Sitä, mistä tulipalon riski johtui, ei ole tarkennettu.

Asukastoimikunnan mukaan talon hätäpoistumisteiden käyttöä oli rajattu. Asukkaita kehotettiin pysymään asunnoissaan tulipalon aikana.

Eräs talon asukkaista kertoo BBC:lle, että ohjeena oli pysyä tulipalon sattuessa asunnossa tunnin ajan. Asukas perheineen ei ollut totellut ohjetta vaan paennut talosta.

”Olisimme kuolleet, jos olisimme tehneet, kuten käskettiin”, hän kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)