Verkkouutiset

Kovaa puhetta Venäjän duumassa – “jos USA alkaa aseistaa Ukrainaa niin…”

Yhdysvaltojen kongressin edustajainhuoneen tuore Ukrainan aseistamista puoltava päätöslauselma on kirvoittanut tiukkoja vastauksia Venäjältä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Jos Yhdysvallat alkaa oikeasti toimittaa tappavia aseita Ukrainaan, on meidän ryhdyttävä tukemaan kapinallisia avoimesti aseistamalla heitä. Myös presidentin oikeus lähettää joukkoja Ukrainan alueelle on palautettava”, Oikeudenmukainen Venäjä -puolueen parlamenttiedustaja Mikhail Jemeljanov totesi Radio Free Europen mukaan.

Venäjän parlamentti antoi Vladimir Putinille muodollisesti oikeuden lähettää venäläisiä joukkoja Ukrainaan maaliskuussa 2014, kun Ukrainan presidentti Viktor Janukovits oli syrjäytetty.

Vladimir Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueen Frants Klintsevits oli puolestaan sitä mieltä, että amerikkalainen aseapu tuhoaisi Minskin toisella tulitaukosopimuksella saavutetun hauraan tulitauon ”sekunnissa”.

Washingtonin politiikkaa seuraavan The Hillin mukaan edustajainhuone hyväksyi aseapua vaativan päätöslauselman ylivoimaisesti äänin 348–48.

Kongressiedustajien mukaan Ukraina ei kykene vastaamaan Venäjän sinne toimittamien kehittyneiden aseiden uhkaan ja tarvitsee apua.

”Ukrainan kansa ei odota amerikkalaisia joukkoja. He toivovat vain aseita, joilla puolustaa itseään”, demokraattiedustaja Eliot Engel kommentoi.

”Heillä ei ole sellaisia aseita – meillä on”, hän totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)