Verkkouutiset

ISIS jakautumassa kahtia – uhka iskuista ja joukkotuhoaseista pahenee

Naton ja EU:n turvallisuusasiantuntijoiden mukaan ISIS-järjestö pyrkii hankkimaan joukkotuhoaseita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan komission terrorismin vastaisen toiminnan apulaisjohtaja Jorge Berto Silva varoittaa ISIS järjestön havittelevan kemiallisia, biologisia ja radioaktiivisia asemateriaaleja (CBRN).

”CBRN-aseiden kohdalla huoli on perusteltua”, Silva kommentoi Lontoossa järjestetyssä turvallisuusalan konferensissa brittilehti Telegraphin mukaan.

”Tiedämme, että terroristit pyrkivät hankkimaan näitä aineita”, Naton uusista uhkista vastaava apulaispääsihteeri tohtori Jamie Shea totesi samassa tilaisuudessa.

Shea varoitti ISIS-jihadistijärjestön saattavan jakautua kahtia.

Yksi osa järjestöä pyrkisi suojelemaan sen ydinalueilleen Irakiin ja Syyriaan perustamaa niin kutsuttua Islamilaista valtiota eli kalifaattia. Toinen osa taas keskittyisi perustamaan terroristisoluja ja iskemään Eurooppaan.

”Uhka todennäköisesti vielä pahenee ennen kuin tilanne kääntyy parempaan päin”, Shea arvioi.

ISIS-johdon viime vuoden lopulla järjestämästä salaisesta kokouksesta vuodetut tiedot vaikuttaisivat tukevan Shean varoitusta. Kokouksessa päätettiin uudesta strategiasta, joka keskittyisi entistä enemmän Eurooppaan. Verkkouutiset kertoi kokouksesta tässä.

Belgian viranomaiset varoittivat tiistaina ISIS:n lähettäneen lisää terroristeja Eurooppaan Brysselin maaliskuun iskun jälkeen. Maa on edelleen korkeassa hälytystilassa.

Europolin mukaan kaikkia Brysselin iskuun ja Pariisin marraskuun terroritekoihin osallistuneita ei ole vielä saatu kiinni.

Tiistaina saksalaislehti Bild uutisoi italialaisiin turvallisuuslähteisiin viitaten, että ISIS-terroristit suunnittelisivat iskuja Espanjan, Ranskan ja Italian aurinkorannoille tulevan kesän aikana. Italian tiedustelu on kiistänyt lehden väitteet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)