Verkkouutiset

Putin tuo Syyriaan huippuaseen – ”viesti muille”

Venäjän presidentti Vladimir Putinin kerrotaan sijoittaneen kehittyneitä ilmatorjuntaohjuksia Syyriaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin on sijoittanut kehittyneen ilmatorjuntajärjestelmän Syyriaan. Venäjä kykenee pudottamaan ohjuksilla lentokoneita jopa Tel Avivin yllä, kertoo Daily Mail.

Venäjän asevoimat julkaisi kuvia S-400-ilmatorjuntajärjestelmästä, joka on sijoitettu Latakian lentotukikohtaan Syyrian rannikolla. Kehittyneiden ilmatorjuntaohjusten kantomatka on 400 kilometriä.

Venäjän puolustusministeriö kutsui 50 ulkomaalaista toimittajaa Latakian tukikohtaan, jossa S-400-järjestelmän tutka oli selvästi näkyvillä.

Ilmatorjuntajärjestelmä kattaa Latakian tukikohdista käsin lähes koko Syyrian ja Israelin, Etelä-turkin ja Kyproksen sekä itäisen Välimeren alueen.

Asejärjestelmän uskotaan pystyvän seuraamaan ja kohdentamaan ohjuksensa brittiläisiin lentokoneisiin, jotka käyttävät Kyproksella sijaitsevaa Britannian ilmavoimien tukikohtaa.

Venäjä on sijoittanut sotilaskoneitaan ja -helikoptereitaan yhä enemmän Syyriaan. Venäjä aloitti ilmaiskut Syyriassa syyskuun lopussa tukeakseen presidentti Bashar al-Assadia, joka taistelee Syyrian kapinallisryhmiä vastaan.

– Väitetyn S-400-järjestelmän tutka havaittiin Venäjän lentotukikohdassa Latakiassa. Venäjän puolustusministeriö vuosi taas ”vahingossa” tietoa, toteaa venäläinen analyytikko Juri Barmin twitter-kirjoituksessaan.

– Venäjä lähettää viestin Turkille ja Israelille sijoittamalla S-400-järjestelmän Syyriaan. Samalla Venäjä luo Syyrian rannikkoalueille suojan.

S-400-järjestelmä kykenee lisäksi torjumaan risteilyohjuksia ja muita ilmasta tulevia uhkia. Järjestelmän uskotaan olevan suuri uhka brittiläisille Tornado- sekä amerikkalaisille F-15-, F-16- ja F-22-hävittäjälentokoneille.

– Vaikka lentokone lentää matalalla samaa vauhtia maassaa kulkevan ajoneuvon kanssa, tutka havaitsee sen. Häivehävittäjät eivät pysty piiloutumaan S-400-järjestelmältä; järjestelmä näkee koneen ja ampuu sen alas, kertoo venäläinen ohjuskomentaja Sputnikille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)