Verkkouutiset

Terroristijohtaja varta vasten halusi USA:n vesikiduttavan muslimiveljiään – perusteet ällistyttävät

Vesikäsittely tai -kidutus antoi terroristin logiikan mukaan vangeille oikeuden puhua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

WTC-iskujen aivo Khalid Sheikh Mohammed (KSM) oli uutuuskirjan mukaan jo varhain ennustanut, että USA:n ”heikkopolvinen” media ja poliitikot kävisivät kovia otteita kuulusteluissa käyttäneiden tiedusteluvirkailijoidensa kimppuun.

”He kääntyvät teitä vastaan”, KSM oli sanonut CIA-miehille sormeaan heristäen. Kyse oli vuodesta 2003.

”Teidän oma hallituksenne kääntyy teitä vastaan. Teidän johtajanne kääntyvät teitä vastaan. He kääntyvät teitä vastaan pelastaakseen itsensä. Se tapahtuu mediassa ja voimistaa veljien sydämiä. Se värvää väkeä Allahin tarkoitukseen koska lehdistö saa USA:n näyttämään heikolta ja jakautuneelta”.

Hänen mukaansa USA:n media tahtomattaankin repisi alas USA:n suojaukset ja edistäisi islamia.

James Mitchell kertoo Enhanced Interrogation -kirjassaan yksityiskohtaisesti vesikäsittelyistä, jota tiedotusvälineissä sanotaan kidutukseksi.

Hän kannattaa toimenpidettä yhä ja sanoo ”alkuperäisen” kiinni saadun al-Qaida -terroristin Abu Zubaydahin kuvailleen sitä tehokkaaksi. WTC-iskujen salaisuudet ja al-Qaidan salaliitto lähtivät purkautumaan juuri Abu Zubaydahin kuulusteluista.

Abu Zubaydah jopa pyysi kuulustelijoita käyttämään vesikäsittelyä ”veljien tähden”.

Hänen perusteensa oli, että jos vesikäsittelyä ei tehdä ja ”veli” puhuu kuulustelijoille, hän tekee syntiä ja Allah rankaisee häntä. Vesikäsittely siten vapautti terroristeja puhumaan.

”Ei useampia käsittelyjä, vain tarpeeksi. Allah ei odota miehen kykenevän enempään kuin mies pystyy”, Abu Zubaydah selitti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)