Presidentti Sauli Niinistö ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky yhteisessä lehdistötilaisuudessaan Mariinski-palatsissa Kiovassa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ukrainan presidentti: Varoitin Suomea kaasuputkihankkeesta

Sauli Niinistö ja Volodymyr Zelenskyi tapasivat Ukrainan Kiovassa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi torstaina Kiovassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa varoittaneensa tasavallan presidentti Sauli Niinistöä venäläisestä Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeesta.

– Nordstream 2 on uhka koko Euroopalle, Zelenskyi sanoi kertoneensa Niinistölle tapaamisessa.

Ukrainan presidentti on aiemmin arvostellut voimakkaasti venäläisen energiajätin Gazpromin kaasuputkihanketta. Zelenskyi on toistuvasti todennut, ettei Nord Stream 2 -hanketta voida hyväksyä.

Tiedotustilaisuudessa hän korosti, että Ukrainalle on myös tärkeää, että sen kumppanit eivät horju Venäjää vastaan asetetuissa pakotteissa.

Sauli Niinistö ei ottanut vastauksessaan kantaa kaasuputkihankkeeseen mutta vakuutti Zelenskyille, että Suomi tukee Ukrainaa ja on sitä kohtaan solidaarinen.

– Haluan onnitella sinua siitä, että olet valmis taistelemaan voimakkaasti rauhan saamiseksi Eurooppaan. Mikään ei ole yhtä arvokasta, Sauli Niinistö vastasi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt