X
SULJE MAINOS

”Työttömien työvelvoite ei ole tästä todellisuudesta”

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintien mielestä työttömien työvelvoite ei ole tästä todellisuudesta.

– Ajatuksella työttömien muutaman tunnin työvelvoitteesta aikana, jolloin joka päivä saamme uutisia joukkoirtisanomisista tai yritysten toiminnan lopettamisista, ei juuri ole tekemistä todellisuuden kanssa, sanoi Annika Lapintie lauantaina Vaasassa.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Eila Tiaisen mielestä työttömien syyllistäminen työhaluttomiksi ja työstä vieraantuneiksi ihmisiksi, joille on väkisin keksittävä ”avustavia tehtäviä”, ja joita voisi näin käyttää ilmaisena työvoimana, on suorastaan vastenmielinen.

Vasemmistoliittolaisten mielestä tarkoituksena ei myöskään saa olla se, että sosiaaliturvan vastikkeellisuuden lisäämisellä luodaan Suomeen lisää matalapalkka-aloja.

– Tällöin työstä maksettaisiin niin vähän palkkaa, että työntekijä tarvitsisi työn lisäksi sosiaalisia tulonsiirtoja tullakseen toimeen.

– Työhön velvoitetulle muutaman tunnin pakkotyö ei olisi oikeudenmukaista, sillä siitä ei aiota maksaa oikeaa palkkaa. Kunnille taas järjestelmän pyörittäminen toisi lisäkustannuksia, mutta ei juurikaan mitään hyötyä. Tämä maa tarvitsee oikeaa työtä, ei pakkotyötä, linjaa puolestaan kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen (vas.).

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt