X
SULJE MAINOS
Tutkijatohtori Johanna Vuorelma. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Tutkija: Tässä hallitus näyttää epäonnistuvan

Johanna Vuorelman mukaan rajoitusten purkaminen on osa koronan onnistunutta hoitoa.

Politiikan tutkija Johanna Vuorelma kiinnitti huomiota eilisessä MTV:n puheenjohtajatentissä siihen, että pääministeri Sanna Marin (sd.) perusteli Suomen rajoituspolitiikkaa sillä, että Suomi on hoitanut koronan niin hyvin.

– Rajoitusten oikeudenmukainen ja oikea-aikainen purkaminen on osa koronan onnistunutta hoitoa. Tässä hallitus näyttää epäonnistuvan, kun jopa hallituksen sisältä tulee kovaa kritiikkiä, Johanna Vuorelma kommentoi Twitterissä.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) ja valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) arvioivat eilisessä vaalitentissä, että osa hallituksen jäsenistä haluaisi avata tapahtuma-alan rajoituksia, mutta sosiaali- ja terveysministeriö estää sen.

Pääministeri Marin puolusti rajoituksista vastaavaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurua (sd.) ja muistutti, että Suomen tautitilanne on läpi pandemian pysynyt hyvänä. Sen vuoksi rajoitukset ovat olleet kevyempiä kuin monissa muissa maissa. Marin arvosteli hallituskumppaneitaan.

– Voi tätä käsien pesua. Kyllä hallitus yhdessä on näistä asioista linjannut ja tämän exit-suunnitelman tehnyt, Marin sanoi.

LUE MYÖS:

Kaksi ministeriä avautuu: Krista Kiurun ministeriö jarruttaa rajoitusten purkua

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt