Turkki varoittaa: 350 000 pakolaista viikonlopuksi, jos Venäjä jatkaa ilmaiskuja

Turkki valmistautuu uuteen pakolaistulvaan Syyriasta johtuen maan viimeaikaisista yhteenotoista.

Turkin turvallisuuslähteet odottavat 50 000 syyrialaispakolaisen saapuvan Turkkiin maan etelärajan yli, kertoo Hurriyet Daily News -lehti.

Turvallisuuslähteiden mukaan Alepposta lähtevien ja Turkkiin suuntaavien pakolaisten määrän odotetaan kasvavan 350 000 viikonloppuun mennessä, jos Venäjä jatkaa ilmaiskujaan.

Lehden mukaan noin 50 000 Aleppon asukasta on aloittanut lähtövalmistelut venäläishävittäjien moukaroidessa kaupungin etelä- ja itäosia.

Venäjä tukee ilmaiskuillaan Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallintoa konfliktissa. Venäjä on ilmoittanut iskevänsä niin kutsuttua Islamilaista valtiota vastaan.

Länsimaiden ja useiden Lähi-idän asiantuntijoiden mukaan Venäjä on kuitenkin iskenyt myös al-Assadia vastaan taistelevia maltillisia kapinallisryhmiä vastaan.

al-Assadin joukot ovat aloittaneet Hizbollahin ja Iranin erikoisjoukkojen tukemana laajan maaoperaation Aleppon lähellä. Tämän seurauksena yhä useamman asukkaan odotetaan pakenevan.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk varoitti hiljattain uudesta siirtolaisaallosta. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä jutussa.

Tuskin mukaan yli kolme miljoonaa syyrialaista saattaa paeta Eurooppaan, mikäli al-Assadin hallinto selviää voittoisana maan sisällissodasta.

Tusk viittaa turkkilaisarvioihin, joiden perusteella Syyrian Aleppossa ja sen lähialueilla on miljoonia mahdollisia lähtijöitä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt