Tulvavettä Turun moottoritiellä keskiviikkona Espoossa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Tulva jatkuu Etelä-Suomessa – vettä tulee lisää

Perjantaina yhtenäisemmät sateet painottuvat maan eteläosaan, ja lauantaina saapuu lännestä seuraava sadealue.

Ilmatieteen laitoksen torstaina tekemän ennusteen mukaan sää on loppuviikolla yleiskuvaltaan epävakaista.

Torstaina ja perjantaina yhtenäisemmät sateet painottuvat maan eteläosaan, mistä sateet väistyvät itään perjantaina päivällä. Perjantaipäivään mennessä etelään kertyy sadetta laajalti 10-20 millimetriä.

Lauantaina koko maahan saapuu lännestä seuraava sadealue, josta saadaan suurimmat kertymät länsipainotteisesti maan keskivaiheille, 5-10 millimetriä. Muualla Suomessa lauantain sademäärä on alle 5 millimetriä.

Sunnuntaina sateet ovat jo vähäisempiä. Etelässä ja lännessä on enimmäkseen poutaa, pohjoisessa ja idässä sataa muutama millimetri.

Ilmatieteen laitos kehottaa kansalaisia varovaisuuteen. Lokakuun alusta jatkuneet sateet nostavat jokien ja järvien pintoja Etelä-Suomessa.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan Uudenmaan joet ovat nousseet korkeimmalle tasolleen tänä vuonna.

Jokien pinnat jatkavat nousuaan ainakin torstaihin, mahdollisesti hieman pidempään, kunnes runsaimmat sateet loppuvat.

Joet tulvivat Etelä-Suomessa paikoin alavimmille pelloille. Näin käy mahdollisesti muun muassa Vantaanjoen sivujoella Lepsämänjoella, jolla tulviminen on tavallista.

Turunväylällä Espoossa on pidetty auki vain yhtä moottoritien ajokaistaa suuntaansa, mikä on Ylen mukaan aiheuttanut ruuhkautumista. Espoon Kirkkojärven kohdalla on rakennettu suojavallia Turunväylän suojaamiseksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt