Verkkouutiset

Tuloveroa kevennetään lisää, jos yhteiskuntasopimus syntyy

Mikäli yhteiskuntasopimus solmitaan, hallitus lupaa miljardin euron ansiotuloveron lisäkevennykset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mikäli yhteiskuntasopimusta ei synny, lisäveronkevennykset jäävät tekemättä. Lisäksi hallitus toteuttaa 1,5 miljardin euron ehdolliset säästöt ja veronkorotukset, mikäli yhteiskuntasopimus jää syntymättä. Jos sopimus syntyy, 1,5 miljardin euron ehdolliset toimet jätetään toteuttamatta.

Ansiotuloverotuksen mahdollinen lisäkeventäminen koskee kaikkia tuloluokkia sekä eläkeläisiä painottaen kuitenkin pieni- ja keskituloisia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Yhteiskuntasopimuksen lisäksi hallitus edellyttää maltillisia palkkaratkaisuja koko vaalikauden ajan.

Hallitus tekee työelämän osapuolille 30. heinäkuuta 2015 mennessä ehdotuksen yhteiskuntasopimukseen sisältyvistä toimista, joilla tavoitellaan yksikkötyökustannusten alentamista viidellä prosentilla sekä muutosturvasta ja siihen liittyvästä koulutusmallista. Hallitus odottaa työelämän osapuolien sitoutuvan kattavasti yhteiskuntasopimukseen 21. elokuuta 2015 mennessä.

Mikäli työelämän osapuolet hyväksyvät hallituksen esityksen ja toimet ovat mitattavissa maaliskuussa 2017, hallitus luopuu päättämistään ehdollisista säästöistä ja veronkorotuksista. Tässä lista toimista, jotka hallitus muussa tapauksessa toteuttaa.

Yhteiskuntasopimuksen ja tehtyjen palkkaratkaisujen nettovaikutuksen täytyy vahvistaa julkisen talouden tasapainoa määrällä, joka on vähintään puoli prosenttia suhteessa kokonaistuotantoon vuoden 2019 tasolla näihin kytketyt veronkevennykset huomioiden.

Hallitustunnustelija Juha Sipilän (kesk.) aiempi yritys yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi kariutui toukokuun alkupuolella hallitustunnustelujen aikana. Tänään hallitusneuvotteluiden loppuinfossa Sipilä kertoi, että hallituksen yhteiskuntasopimusehdotus tulee sisältämään samantyyppisiä elementtejä kuin edelliselläkin kerralla. Silloin yhteiskuntasopimus kaatui siihen, ettei työajan pidennyksistä saatu sovittua työmarkkinaosapuolten kesken.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)