Katsojia jalkapallon naisten EM-karsintaottelussa Suomi-Skotlanti Helsingissä 27. lokakuuta. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

TS: Suosituimpien palloilusarjojen katsojakato 1,5 miljoonaa

Kahdeksan suosituimman sarjan runkosarjaotteluissa kävi tänä vuonna 1459307 katsojaa vähemmän kuin 2019.

Turun Sanomien mukaan vuonna 2019 suositut palloilusarjat keräsivät ilmoitettujen yleisömäärien perusteella katsojia runkosarjaotteluihin 3 384 055 silmäparin verran. Tänä vuonna samojen sarjojen runkosarjaottelujen yhteenlaskettu yleisömäärä oli 1 924 748 katsojaa.

Korona rajoitti urheilutapahtumien yleisömääriä ja ihmisten käyttäytyminenkin saattoi muuttua. Rutkasti lisää miinusta aiempaan vuoteen tuli myös perutuista, siirretyistä ja tyhjille katsomoille pelatuista otteluista.

Kokonaiskatsojamäärät laskivat vuoden aikana rajusti, mikä näkyy varmasti joukkueiden taloudessa.

Maaliskuun 12. päivän jälkeen sarjoille tuli Suomessa sinetti, kun hallitus suositteli kaikkien yli 500 hengen yleisötilaisuuksien perumista toukokuun loppuun asti. Pudotuspelien yleisötulot jäivät saamatta.

Joissakin sarjoissa korona ei kuitenkaan näkynyt yleisömäärissä millään tavalla. Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga jopa nosti yleisökeskiarvoaan. Samoin tekivät monet pienemmät jalkapallosarjat sekä myös Ykköspesis, kertoo suomalaisten palloilusarjojen ja -joukkueiden yleisömääristä tilastoja Ainoa mittari -blogisivustolla ylläpitävä Asko Huuki Turun Sanomille.

Juuri nyt näyttää todella pahalta sisäpalloilun kannalta. Voi hyvinkin olla, että tilanne paranee vasta kaudeksi 2021–2022, Huuki uskoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt