Verkkouutiset

Tanska takavarikoi turvapaikanhakijaryhmältä 11 000 euroa kustannusten kattamiseksi

Tanskan poliisi on noudattanut ensimmäistä kertaa kiisteltyä pakolaislakia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kööpenhaminan poliisi on ottanut kiinni viisi henkilöä, joiden epäillään tulleen maahan väärillä papereilla. Kolmen miehen ja kahden naisen ryhmä oli saapunut viime viikolla Kööpenhaminan lentokentälle ja jäänyt siellä viranomaisten haaviin. Poliisin tiedotteen mukaan he ovat iranilaisia ja iältään 25–35-vuotiaita.

Kaikki viisi olivat hakeneet turvapaikkaa Tanskasta.

Asiasta uutisoivan The Localin mukaan tulijoilla oli hallussaan käteisvaroja eri valuutoissa yli 17 000 euron edestä. Poliisi noudatti ryhmän kohdalla ensimmäistä kertaa kiisteltyä “korulakia” ja takavarikoi iranilaisryhmältä liki 11 000 euroa.

Laajaa keskustelua ja vastustusta maailmallakin herättänyt tanskalaislaki antaa viranomaisille oikeuden takavarikoida turvapaikanhakijoilta arvoltaan 10 000 kruunua, eli noin 1 350 euroa, ylittävät käteisvarat ja muut arvoesineet. Tunnearvoltaan suuret esineet, kuten esimerkiksi vihkisormukset, on jätetty lain ulkopuolelle.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun lakia on sovellettu käytännössä. Sen ajatuksena on, että turvapaikanhakijoiden tulisi itse kattaa kykynsä mukaan majoituskustannuksiaan.

– Tanskan poliisi kiinnittää päivittäin huomiota siihen, voiko kohtaamillamme turvapaikanhakijoilla ja maassa laittomasti oleilevilla ulkomaalaisilla olla hallussaan omaisuutta, jolla voidaan auttaa kustantamaan heidän oleskelustaan aiheutuvia kustannuksia. Nyt poliisi löysi arvotavaraa, jota voitiin takavarikoida tätä tarkoitusta varten, Tanskan poliisin maahanmuuttoyksikön johtaja Per Fiig kommentoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)