Yrittäjä Veikko Vallin. HANDOUT LEHTIKUVA

Tampereen Trump nousi eduskuntaan

Yrittäjä Veikko Vallin rakensi Tony Halmeen brändin.

Yrittäjä Veikko Vallin nousi eduskuntaan Pirkanmaalta perussuomalaisten listalta 4 564 äänellä.

Vallin toimi aikoinaan ammattinyrkkeilijä Tony Halmeen kampanjapäällikkönä ja brändin rakentajana, kun Halme nousi perussuomalaisten listalta eduskuntaan 16 400 äänellä vuonna 2003.

Vallin itse rikastui Halmeen mainostamalla proteiinijuomajauheella.

Vallin teki paluun politiikkaan viime kuntavaaleissa ja keräsi Tampereen puolesta -listalla 1 600 ääntä. Tampereen Trumpiksi kutsuttu Vallin on kannanotoissaan sosiaalisessa mediassa samantyylinen kuin Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.

Perussuomalaisten listalta eduskuntaan nousi myös perussuomalaisten poliittisena suunnittelijana työskentelevä filosofian tohtori Sakari Puisto 4 824 äänellä. Puisto työskenteli työministeri Jari Lindströmin (sin.) erityisavustajan perussuomalaisten hajoamiseen asti.

Perussuomalaisten ääniharava Pirkanmaalla oli perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sami Savio. Hän sai 11 108 ääntä, mikä oli toiseksi eniten Pirkanmaalla.

Eniten ääniä keräsi SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin. Hän sai 19 087 ääntä.

SDP:n listalta eduskuntaan teki paluun entinen kansanedustaja, liikunnanohjaaja Marko Asell 7 349 äänellä. Hän tippui eduskunnasta vuonna 2011. Olympiapainija oli tänä keväänä mukana Selviytyjät Suomi -ohjelmassa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt