Mies paistaa makkaroita ja vihanneksia grillissä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Tämä on yllättäen vuoden kuumin grillitrendi

Suomalaiset laittavat grilliin mieluiten kasviksia, kertoo K-ryhmä.

K-ryhmän kyselyn mukaan 61 prosenttia suomalaisista laittaa grilliin mieluiten kasviksia, 54 prosenttia kanaa ja 43 prosenttia porsaanlihaa.

– Kasvisten grillauksessa pyritään entistä useammin hyödyntämään koko kasvi naatteineen päivineen. Kasvikset käyvät mainiosti myös savustettaviksi, kertoo K-Ruoan sisällöistä vastaava markkinointijohtaja Teija Nesterinen tiedotteessa.

K-Raudan grillien tuotepäällikkö Ville Tammelin puolestaan kertoo, että savustus on tämän vuoden kuumimpia grillitrendejä.

– Savustushan onnistuu kaikilla kannellisilla grilleillä, jolloin grillin tuunaaminen savustuskelpoiseksi vaatii vain kaksi hankintaa: savustuspururasian ja savustuslastuja. Erityisen maukasta savustettuna on tomaatti, Tammelin toteaa.

Grilliruokien kärjessä hampurilaiset ovat K-ryhmän mukaan vakiinnuttaneet sijansa. Myös valmiiden majoneesien, hampurilaiskastikkeiden ja hillokkeiden myynti on kasvanut keskimäärin 20 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Hampurilaisiin tehdään täytteitä paljon itse. Sämpyläksi kelpaa myös esimerkiksi briossi tai kasvikset.

– Tänä kesänä trendikäs laittaa sämpylän tilalle kesäkurpitsan, portobello-sienen tai bataatin. Lisäkkeetkin, kuten ranskalaiset tai mozzarellatikut, siirretään lautasen reunalta hampurilaisen väliin. Tämän kesän varmin hittiresepti on lääkehiilellä mustaksi värjätty hampurilaissämpylä. Tätä suosittelen kokeilemaan, Nesterinen kertoo.

Valkohomejuusto, vuohenjuusto ja grillijuusto sopivat sekä hampurilaisen väliin että savustimeen. 25 prosenttia suomalaisista valitsee juuston yhdeksi mieluisimmista grillattavista.

K-Ruoka.fin analytiikan mukaan ribsit ovat olleet suosituimpien juhannuksen grillausreseptien joukossa viimeiset neljä vuotta. Muita tämän kesän grillaushittejä ovat vartaat joko valmiina tai itse tehden.

Viime kesän katsotuimpien reseptien listalle nousee myös peruna, jota kohtaan kiinnostus on entisestään viime vuodesta kasvanut. Sen sijaan perinteisesti lisäkkeeksi valmistetut kasvisnyytit ovat menettäneet suosiotaan. Lisäkkeen sijasta kasvikset nähdään nykyään yhä useammin aterian pääraaka-aineena.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt