Verkkouutiset

Kuluttajien luottamus ennallaan

Kuluttajien odotukset Suomen taloudesta paranivat lokakuussa hieman syyskuuhun verrattuna, mutta muutoin kuluttajien luottamuksessa ei Tilastokeskuksen mukaan tapahtunut olennaisia muutoksia syyskuuhun verrattuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuluttajista 21 prosenttia uskoi, että Suomen taloustilanne paranee seuraavan vuoden aikana.

Näkemykset kotitalouden säästämismahdollisuuksista pysyivät kohtalaisina. Sen sijaan arviot maan yleisestä taloudesta olivat edelleen synkät ja omasta taloudesta varovaiset.

Oman taloutensa kohentumiseen luotti lokakuussa 22 prosenttia kuluttajista ja 14 prosenttia pelkäsi taloutensa huononevan vuoden kuluessa.

Kuluttajista 9 prosenttia odotti lokakuussa, että työttömyys vähenee Suomessa seuraavan vuoden aikana, ja 68 prosenttia arvioi työttömyyden lisääntyvän.

Lokakuussa ajankohdan katsottiin olevan otollisempi lainanotolle kuin kestotavaroiden ostamiselle tai säästämiselle. Työllisten kuluttajien kokema omakohtainen työttömyysuhka oli lokakuussa samalla tasolla kuin syyskuussa ja vuosi sitten lokakuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)