Susi raateli maanantaina koiran hengiltä Savossa. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Markku Eestilä: Susiongelma ei ratkea somea pelkäämällä

Kokoomusedustajan mukaan eduskunnan linjaus sallisi vahinkoa aiheuttaneiden susien lopettamisen.

Kokoomuksen kansanedustaja Markku Eestilä hämmästelee vähättelevää suhtautumista susien aiheuttamiin vahinkoihin.

Suurikokoisen suden raatelema suomenajokoira jouduttiin lopettamaan maanantaina Tuusniemellä. Alueella on tehty marraskuusta lähtien ainakin viisi susihavaintoa.

– Jos nämä sudet asettuvat Koillis-Savoon ja tekevät pentuja, estyy monen vastuullisen metsästäjän koirilla metsästäminen Kaavilla ja Tuusniemellä jopa kokonaan. Eduskunta kiinnitti joulukuussa huomiota koirilla metsästämisen kulttuuriin. Eduskunnan mielestä sitä kulttuuria on voitava jatkossakin ylläpitää ja harjoittaa, Markku Eestilä kirjoittaa Facebook-julkaisussaan.

Hän huomauttaa, että perustuslain 17. pykälän mukaan saamelaisilla, romaneilla ja muilla ryhmillä on oikeus ylläpitää kulttuuriaan.

– Ei kai se niin voi olla, että näihin ryhmiin kuulumattomilla ei ole oikeutta ylläpitää kulttuuriaan! Kun tähän lisätään se tosiasia, että mikään EU-säännös ei voi ohittaa Suomen perustuslakia millään viranomaispäätöksellä, niin oma tulkintani eduskunnan joulukuisesta päätöksestä perustuslakiin nojaten on se, että tässä tapauksessa tämä susipari pitäisi alueelta välittömästi hävittää eli lopettaa, Eestilä jatkaa.

Kansanedustajan mukaan ongelmaa ei voi siirtää muille alueille susia häätämällä. Hän kertoo jättävänsä Tuusniemen tapauksesta kirjallisen kysymyksen maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle (kesk.).

– Asioita on ratkaistava lain ja eduskunnan mukaan, ei tunteella ja sosiaalisen median painetta peläten, Markku Eestilä toteaa.

Mielenkiiinto on outo sanavalinta sille, asettuuko susipari Kaaville ja Tuusniemelle asumaan. Kauhu on parempi sana,…

Posted by Markku Eestilä on Tuesday, February 11, 2020

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt