Verkkouutiset

”Suomalaisen ruoan päivästä tehtävä liputuspäivä”

Kansanedustaja Timo Heinonen on jättänyt liputtamisesta esityksen asiasta vastaaville ministereille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) ehdottaa suomalaisen ruoan päivää uudeksi liputuspäiväksi. Heinonen on jättänyt asiasta esityksen ruoasta vastaavalle maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle (kesk.) ja liputtamisesta vastaavalla sisäministeri Maria Ohisalolle (vihr.).

Suomalaisen ruoan päivää vietetään ensimmäistä kertaa 4. syyskuuta. Päivän tarkoituksena on lisätä suomalaisen ruoan tunnettuutta, vahvistaa kuluttajien tietoutta ruoan alkuperästä sekä juhlistaa suomalaisia raaka-aineita ja makuja.

– Minusta meidän tulee nostaa Suomen liput salkoihin tuona päivänä ja juhlistaa ja kunnioittaa tälläkin tavalla suomalaista ruokaa ja ruoantuotantoa, Heinonen ehdottaa tiedotteessaan.

Heinosen mukaan suomalainen ruoka on vastuullista niin ihmisten, eläinten kuin luonnon hyvinvoinnin suhteen. Ruoka-ala myös työllistää merkittävän määrän suomalaisia.

– Tuotamme turvallista, maailman puhtaimpiin lukeutuvaa ruokaa, jonka elinkaari tiedetään pellosta pöytään. Tämä ei kuitenkaan olisi mahdollista ilman korkeita laatuvaatimuksia, kehittynyttä elintarviketuotantoa, puhdasta maaperää ja vettä sekä ennen muuta sitoutuneita ja osaavia maanviljelijöitä. Tämä liputus olisi kiitos ja arvostus myös heille, muistuttaa Heinonen.

Heinosen mukaan liputuksen voisi aikataulun kiireellisyyden vuoksi toteuttaa tänä vuonna suosituksella. Jatkossa hän kuitenkin toivoo päivästä virallista liputuspäivää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)