SS: Liikenneviraston kanavien aitaamissuunnitelmat hämmentävät – ”järkyttävä suunnitelma”

Liikenneviraston aikeet kanavien sulkuporttien ja sulkualtaiden aitaamisesta herättävät vastustusta, kertoo Savon Sanomat.

Muun muassa liikenneministeri Anne Berner (kesk.), useat muut ministerit sekä Liikenneviraston pääjohtaja Antti Vehviläinen ovat lehden mukaan saaneet kipakan kirjeen Heinäveden kunnalta. Kirjeessä vastustetaan Liikenneviraston aikeita aidata Heinäveden Varistaipaleen ja Taivallahden kanavat.

Järeimmän suunnitelman mukaan kanavien sulkuportit suljettaisiin turvallisuussyistä 2,5-metristen verkkoaitojen taakse. Myös kanavien sulkualtaat on tarkoitus aidata.

Liikennevirasto on tehnyt aitauksia viime vuosien aikana jo yli kymmenellä kanavalla eri puolilla maata. Sulkuporttien aitaus perustuu asetukseen liikkuvien koneiden turvallisuudesta. Asetus ei kuitenkaan koske sulkualtaita.

Heinäveden kunnan kirjelmän mukaan kanavien aitaus ja uimaportaiden poistaminen olisi kanava-alueiden ja kansallismaiseman turmelemista. Kunta kuvaa suunnitelmaa ”järkyttäväksi”.

Aitaussuunnitelmat yllättivät myös Museoviraston. Museovirasto osastonjohtajan Mikko Härön mukaan suunnitelma tuli viraston tietoon vasta, kun Savon Sanomat kertoi siitä 13. helmikuuta.

Liikenneviraston yksikönpäällikkö Tero Sikiö sanoi kyseisessä lehtijutussa, että Liikennevirasto ja Museovirasto miettivät jo yhdessä parasta aitamallia Heinäveden kanaville.

– Ei pidä paikkaansa, kuittaa Mikko Härö lauantain Savon Sanomissa.

Kommentit