Veikko Vallin. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

”Sisäministerin pitäisi erota”

Perussuomalaisten kansanedustajan mukaan ”sisäministeri ei voi olla huumemyönteinen”.

Perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin vaatii Twitterissä vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisaloa (vihr.) eroamaan ministerin tehtävästä.

Eroamisen syynä on Veikko Vallinin mukaan Maria Ohisalon linjaus laittomien päihteiden käytöstä ja pienten määrien hallussapidosta.

Ohisalo totesi aiemmin tällä viikolla Facebookissa rangaistavuuden poiston olevan vihreiden linja. Asia on myös linjattu muun muassa puolueen poliittisessa ohjelmassa.

Mielestäni sisäministeri Maria Ohisalon pitäisi erota. Syynä avoin huumemyönteisyys ja suoranainen huumeiden markkinointi nuorille. Myöskään poliisin ylin johto ei kannata sisäministerin huumeiden vapauttamispuheita, Veikko Vallin tviittaa.

– Sisäministeri ei voi olla huumemyönteinen, hän jatkaa Facebookissa.

Vallin viittaa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen lauantaina antamaan lausuntoon, jonka mukaan poliisi ei kannata huumausaineita koskevaan lainsäädäntöön helpotuksia edes pelkän kannabiksen osalta. Poliisi on perustellut linjaustaan muun muassa piilorikollisuuden ja huumerattijuoppojen lisääntymisellä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt