X
SULJE MAINOS
Sinuhe Wallinheimo. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Sinuhe Wallinheimo: Oppositio ei ole ainoa, joka kyselee johtajuudesta

Kansanedustajan mukaan hallitukselta ei löydy yhtenäisiä linjoja.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo on jakanut twitterissä Keskisuomalaisen kirjoituksensa. Se on otsikoitu ”Johtajuus hukassa hallituksessa”.

– Ja valitettava tosiasia on se, että oppositio ei ole ainoa, joka kyselee hallituksen johtajuuden perään…, Sinuhe Wallinheimo lisää.

Hänen mukaansa tapahtumat Puolan ja Valko-Venäjän rajalla ja toisaalta selkkaukset EU:n taksonomia-asetuksen ympärillä herättävät kysymyksen Sanna Marinin hallituksen toimintakyvystä.

– Isänmaan kannalta huolestuttavaa on se, että maamme hallituksella ei ollut kumpaankaan yhtenäistä linjaa, Wallinheimo toteaa.

Eduskunnan kyselytunnilla torstaina oppositio ihmetteli myös hallituksen eri linjoja maakuntaverosta.

Wallinheimon mukaan Valko-Venäjän hybridioperaation myötä moni suomalainen on ollut huolissaan, miten Suomi toimisi, jos sama kohdistuisi Suomeen.

– Hallituksen vastaus tähän on ollut epäselvä. Tästä syystä oppositio jätti asiasta hallitukselle välikysymyksen.

– Vielä isompi sotku on syntynyt EU:n taksonomia-asetuksen ympärille. Siinä hallituksen kannanmuodostus kesti liian pitkään. Komissio julkaisi esityksensä jo viime keväänä, ja lopullinen päätös tehdään jo joulukuun alussa.

Kansanedustaja katsoo, että ”tällä vetkuttelulla hallitus menetti tärkeän EU-edunvalvonnan paikan vaikuttaa muihin jäsenvaltioihin. Suomen metsäkannoille olisi pitänyt jo aikaa sitten hakea tukea maista, joilla on omia huoliaan taksonomian kanssa. Näin ei nyt tehty”.

– Kaiken lisäksi hallituksen kanta asiassa ei ole yksimielinen. Hallituspuolueet vihreät ja vasemmistoliitto eivät tue oman hallituksensa linjaa, eikä pääministeri pystynyt saamaan hollitupaansa yhtenäisen kannan taakse. Käytännössä hallitus toimii tässä kysymyksessä rampana vähemmistöhallituksena.

– Herääkin kysymys siitä, pystyykö näin eripurainen hallitus puolustamaan suomalaisten etuja EU:ssa. Mitä sitten tapahtuu, jos meitä haastavat kysymykset vaikeutuvat? Ottaako pääministeri vihdoin näissä asioissa johtajuutta?

Sinuhe Wallinheimon mukaan ”emme ole kysymyksinemme yksin. Myös vasemmistohallituksen apupuolue keskusta on puheenjohtajansa voimin yhtynyt kritiikkiin”.

– Toivottavasti saamme näihin vakaviin kysymyksiin nopeasti vastauksia, ei vain oppositioon, mutta tragikoomisesti myös hallitukseen. Jos vastauksia ei kuulu, keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaata siteeraten: ”Ellei meno muutu, Marinin hallitus ei pääsiäistä näe”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt