Meklareita saapumassa New Yorkin pörssiin viime viikolla. LEHTIKUVA / AFP Johannes Eisele

Sijoittajat pelkäävät hukkaavansa kurssinousun

Yhdysvalloissa Nasdaq-indeksi on enää parin prosentin päässä kaikkien aikojen huipuista.

Maailma ja osakemarkkinat ovat pankkikonserni Nordean mukaan palaamassa kohti normaalia. Koronataudin trendi näyttää hyvältä muun muassa Italiassa, Espanjassa ja Saksassa, ja pahin on ehkä jo ohi Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

– Maaliskuussa sijoittajat pelkäsivät pääomiensa menetystä, kun heidät oli peloteltu melkein kuoliaaksi koronan riskeillä. Nyt suurin riski vaikuttaa olevan se, että sijoittaja jäisi paitsi kurssinoususta ja menettäisi hyvät tuotot. Käteen jäisi vain käteistä, joka ei tuota mitään. Molemmissa mielentiloissa ajaudutaan helposti ylilyönteihin, Nordean aamukatsauksessa todetaan.

Pankki muistuttaa, että Yhdysvalloissa S&P 500 -indeksi on noussut kolmen kuukauden huippuihin ja Nasdaq-indeksi on enää parin prosentin päässä kaikkien aikojen huipuista. Jopa eurooppalaiset osakkeet nousevat.

Amerikassa energia-alan osakkeet johtivat eilen tiistaina kurssinousua, kun Brent-öljyn hinta nousi jo 40 dollariin. Öljyntuottajamaat näyttävät pääsevän sopuun tuotantorajoitusten jatkamisesta, mikä on tukenut öljyn hintaa.

Euroopassa eniten nousivat koronasta kärsineet vakuutusyhtiöt sekä kiinteistösijoitusyhtiöt. Myös saksalaiset autot ampaisivat Nordean mukaan armottomaan ralliin kaasu pohjassa.

Keskiviikkona Aasiassa Hongkong ja Tokio nousivat vajaan puolitoista prosenttia. Euroopassa Pariisi ja Frankfurt olivat päivällä yli kahden prosentin vauhdissa Lontoon jäädessä puoleentoista prosenttiin. Helsingissä nousua oli vain puolisen prosenttia.

Financial Timesin mukaan odotukset talouden elpymisesta nostava nyt osakekursseja ja raakaöljyn hintaa. Britanniassa sijoittajia kuitenkin hermostuttaa brexit-neuvottelujen paheneva aikapula sopimuksen aikaansaamiseksi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt