X
SULJE MAINOS
Aki Lindén kiistää hävittäneensä sisäisiä raportteja. / LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

”SDP:n kansanedustajan sotku vain sakenee”

Kokoomusedustaja kehottaa selvittämään HUSin entiseen toimitusjohtajaan liittyvät epäilyt.

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kehottaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSia selvittämään avoimesti ja perusteellisesti mahdolliset ”sotkut ja väärinkäytökset”.

Hän viittaa HUSin entistä toimitusjohtajaa ja nykyistä SDP:n kansanedustaja Aki Lindéniä koskeviin epäilyihin. Iltalehden selvityksen mukaan kymmeniä sairaanhoitopiirin sisäisen tarkastuksen raportteja on ollut kateissa vuosilta 2008–2018.

Aki Lindénin kerrotaan saaneen vuosien ajan tietoja laajoista hankintaongelmista, jotka liittyivät kuntayhtymän miljardiluokan hankintoihin. Asiasta ei tästä huolimatta tehty tarkastuksia.

Iltalehden mukaan herää epäilys, että asiakirjojen katoamisessa on ollut kyse osin tietoisesta menettelystä. Aki Lindén kiistää olleensa vastuussa luonnosten valmistumisesta valmiiksi raportiksi.

– Ei 27 000 henkilön suurorganisaation johtajan tehtävä ole itse arkistoida papereita tai sähköisiä tiedostoja, kyllä se on niitä tuottaneiden yksiköiden, arkiston ja muiden jakelun piirissä olevien tehtävä, Lindén vastasi kohuun Facebookissa.

Timo Heinosen mukaan jupakka vaatii vielä jatkoselvittelyä.

– Tämä SDP-edustajan sotku vain sakenee. Toivottavasti HUSin sotkut ja väärinkäytökset selvitetään perusteellisesti ja avoimesti, Heinonen kirjoittaa Twitterissä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt