Kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Sanni Grahn-Laasonen: Tämä näpertely suorastaan ahdistaa

Kokoomusedustajasta jatkuva oppiminen on haasteena suuri.

Oppivelvollisuuden laajentaminen ei ole ainoa hallituksen suunnittelema koulutusuudistus, vaan myös elinikäiseen oppimiseen liittyvä uudistus on suunnitteilla. Hallitus aikoo perustaa jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen, jonka tavoitteena olisi esimerkiksi tuoda yhteen koulutuksen ja työllisyyden palveluita, Helsingin Sanomat kertoo. Lisäksi sen toimialaan kuuluisivat myös työikäisen väestön osaamisen sekä työvoiman saatavuuden parantaminen.

Kokoomuksen kansanedustaja, entinen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kommentoi Twitter-tilillään hallituksen suunnitelmaa palvelukeskuksen perustamisesta pienimuotoiseksi haasteen laajuuteen nähden.

– Jatkuvan oppimisen haaste on niin iso, että tämä näpertely suorastaan ahdistaa, hän kirjoittaa tviitissään.

– Jäätävää lausuntopalautetta: ”Erillisyksikön nimi olisi palvelukeskus, mutta esityksen perusteella jää vielä epäselväksi, ketä sen itse asiassa on tarkoitus palvella.” Grahn-Laasonen kirjoittaa viitaten Helsingin Sanomissa julkaistuun aihetta koskevaan analyysiin, josta myös hänen esiin nostamansa oikeusministeriön lainaus on peräisin.

Lakiesitystä palvelukeskuksen perustamisesta käsiteltäneen eduskunnassa vapun jälkeen. Lain olisi määrä astua voimaan syyskuun alussa ja itse palvelukeskus perustaa myöhemmin loppuvuonna.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt