Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Itävallan kansleri Sebastian Kurz tapasivat 12. kesäkuuta Berliinissä. LEHTIKUVA / AFP PHOTO John Macdougall

Saksan sisäministeri protestoi – ei osallistu Merkelin huippukokoukseen

Huippukokouksen sijasta sisäministeri aikoo tavata Itävallan maahanmuuttokriittisen kanslerin Sebastian Kurzin.

Saksan sisäministeri Horst Seehofer ei aio osallistua Saksan liittokanslerin Angela Merkelin maahanmuuttoa koskevaan huippukokoukseen, kertoo the Guardian.

Seehofer aikoo Merkelin kokouksen sijasta tavata Itävallan kanslerin Sebastian Kurzin. Kurz on muunmuassa Seehoferin ja Italian sisäministerin Matteo Salvinin lisäksi vaatinut Eurooppaan tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Kurz sanoi keskiviikkona, että Italian, Itävallan ja Saksan sisäministerit ovat muodostaneet kolmikon, joka aikoo tosissaan tarttua laittoman maahanmuuton ongelmiin.

Seehoferin jättäytymisen Merkelin kokouksesta uskotaan kiristävän sisäministerin ja liittokanslerin välejä entisestään. Merkel esti tiistaina Seehoferin maahanmuuttopoliittisen ohjelman julkaisun, sillä hän oli eri mieltä turvapaikanhakijoiden käännyttämisestä.

Seehofer reagoi erimielisyyksiin jo tiistaina ja ilmoitti järjestäneensä tapaamisen Italian maahanmuuttokriittisen sisäministerin Matteo Salvinin kanssa.

Seehofer ja Merkel ovat olleet törmäyskurssilla jo vuodesta 2015, jolloin Merkel hyväksyi yli miljoonan maahanmuuttajan tulon Saksaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt